2022-01-10 95 浏览
本来谂住去西餐厅锯扒,但系原来发现茶餐厅都可以食到,仲好出名添。咁啱今日早收工,就过嚟试吓喺呢一度到食扒餐,会送餐包同埋餐饮,计返埋都几抵。餐包味道松软,同埋热辣辣,另外有比到牛油,系自己落嘅。我哋两个人就叫咗两个餐,分别系带子牛柳餐,同埋羊扒餐,因为我哋两个都好钟意食蒜蓉,所以就加咗蒜蓉。上菜𠮶时,侍应会叫你准备好餐纸,因为佢要表演当场落汁,块铁板热辣辣,啲汁会弹到周围都系,真系好正|讲返嘢食𠮶边,牛柳松软,食得出唔系落咗松肉粉,味道都好好食,有牛味,我会俾佢8分。带子方面呢,都系好大粒。而起羊架方面,我哋就叫咗五成熟,所以食落就啱喘好,另外,要留意就系铁板仲系热嘅,所以通常五成熟,食下食下就会变咗七成,所以如果叫得太熟,有机会就变咗全熟㗎喇。我会再嚟呢间餐厅有机会嘅话。

我会再嚟呢间餐厅有机会嘅话。