2023-03-08
📍 火夫 (红磡)红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G29号舖🌕🌕🌕🌕🌗食物🦐虎虾浓汤面 ($128)呢个汤底真系好浓郁!🤩有少少似好杰嘅龙虾汤🤏饮落都几好饮,唔系死咸同唔重味精味😃不过略嫌可以多啲配料,如果得炸虾同面就有啲寡🤥🐥 鸡白汤关东煮 ($46)呢个关东煮都几多料🤫有年糕福袋牛筋豆腐同萝卜🤫其中牛筋煮到好冧~不过如果个汤头可以浓味少少就好了🤏🍢串烧 (左至右) ($48 for 2)五层豚肉烧呢个就正常豚肉烧嘅味道🤣比较特别嘅系会夹咗个桃系中间🤣不过个人觉得唔太夹🫣鸡肾呢个正常发挥😝个人嚟讲如果佢有挂多啲甜嘅烧汁会仲好食😋葱烧牛舌呢个有少少surprise 😝佢上面洒咗啲花椒碎 食定个嘴有啲麻🤭生蒜牛肉 (+2) ✨呢个爆好味!!😋✨个牛肉炸完都仲有口感得黎仲有汁~炸衣都算薄!最重要系佢个汁好好食🤤系类似他他酱 不过重蒜!蟹肉牡蛎🦪 (+2) ✨呢个都好好味🤤!牡蛎仲保持到有汁,炸得啱啱好👍🏻🥰上面俾嘅蟹肉一啲都唔手软😋👍🏻鸡肝呢个都鸡肾 comment一样🤣🫣白桃冰串梳打 ($32)呢个就正常味🤣比较特别系佢粒冰真系桃黎 可以食🤣🤣大家叫咗嘢食之后都会送麦粒味噌青瓜(图7)作
红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G29号舖
🌕🌕🌕🌕🌗
食物
🦐虎虾浓汤面 ($128)
🐥 鸡白汤关东煮 ($46)
🍢串烧 (左至右) ($48 for 2)
五层豚肉烧
鸡肾
呢个正常发挥😝个人嚟讲如果佢有挂多啲甜嘅烧汁会仲好食😋
葱烧牛舌
生蒜牛肉 (+2) ✨
蟹肉牡蛎🦪 (+2) ✨
鸡肝
呢个都鸡肾 comment一样🤣🫣
白桃冰串梳打 ($32)
呢个就正常味🤣比较特别系佢粒冰真系桃黎 可以食🤣🤣
大家叫咗嘢食之后都会送麦粒味噌青瓜(图7)作为前菜~用黎开开胃都几好呀🤣
最后系餐厅(图8) 𠮶日我地得3个人都俾张咁大嘅枱我地坐🤣坐得劲舒服😌啲店员仲要好friendly☺️话说我地食咗个好好食嘅炸串想再嗌 不过又唔知佢叫咩名😂跟著形容俾店员听 佢地有耐性咁帮我哋用筛选法揾翻个名 最后先知原来系生蒜牛肉✨🤣
大家可以同一大班朋友黎食🤣👍🏻