2021-10-23
呢间系历史品牌港式扒房。朋友话依间餐厅成日都好鬼多人帮衬,好受欢迎👏🏻👏🏻,于是我同朋友嚟依度试一试😋。小编食完都觉得好鬼好正🤤。🔸我哋叫咗一份港式🇭🇰传统扒——香煎鸡扒餐,同埋一份美国🇺🇸扒——贵族牛扒。全部都大大份🤩好鬼抵食😍。可以拣蒜蓉汁或者黑椒汁。我哋拣咗鸡扒配黑椒汁;牛扒配蒜蓉汁。🔸餐汤可以拣罗宋汤或者忌廉汤。我哋拣咗一个罗宋汤,同埋一个忌廉汤。罗宋汤辣辣哋,好开胃,小编好钟意😊。忌廉汤嘅牛油🧈分量啱啱好,唔会太油腻😚,唔会食完即刻滞咗。🏷香煎鸡扒餐($100)有两块大大块嘅鸡扒,肉质新鲜幼嫩,酱汁嘅味道唔会盖过肉质嘅鲜味。薯菜有翠玉瓜🥒、薯条🍟、粟米🌽等。翠玉瓜🥒爽脆多汁鲜甜,薯条🍟软熟。🏷贵族牛扒餐($188)美国🇺🇸扒餐有四款,店员讲解咗边款软身啲,边款硬身啲,边款比较肥腻。贵族牛扒🥩系牛肩肉,所以会偏向硬身,亦唔会太肥腻。考虑到铁板嘅热度会令牛扒🥩变得更熟,所以净系叫咗4成熟,食果阵觉得个熟度啱啱好😚。块牛扒🥩好厚身,容易切,啖啖肉,好鬼正🤤。薯菜有好多薯格,同埋翠玉瓜🥒。🔸我日哋仲跟餐加咗一个意粉🍝🏷茄汁意粉(跟餐加$15)意粉弹牙可口;茄汁唔酸,带微甜,均匀地分布
🔸餐汤可以拣罗宋汤或者忌廉汤。
🏷香煎鸡扒餐($100)
🏷贵族牛扒餐($188)
🔸我日哋仲跟餐加咗一个意粉🍝
🏷茄汁意粉(跟餐加$15)
意粉弹牙可口;茄汁唔酸,带微甜,均匀地分布喺意粉表面🍝。$15蚊可以食到甘大兜嘅意粉🍝😋好抵呀。
🔸跟餐可以加$18升级普通野饮做特饮。
我哋见到餐牌有两个特饮,所以叫晒🤣。
🏷黑牛(跟餐加$18)
朱古力🍫雪糕,再加入可乐,产生咗异常反应🤣。小编饮饮下念起可口可乐新出嘅朱古力咖啡可乐。不过依杯朱古力🍫雪糕可乐无咖啡因嘅存在,饮完唔惊夜晚瞓唔着🥱。同可口可乐朱古力咖啡可乐唔同嘅仲有:朱古力🍫雪糕可乐有好浓嘅朱古力🍫味,雪糕软绵绵嘅口感。
🏷雪糕红豆冰(跟餐加$18)
云呢拿🍨雪糕同红豆冰好搭配。红豆煮得熟透,是红豆沙嘅形态。淡奶浓度啱啱好,唔会太甜。当云呢拿🍨雪糕慢慢溶化嘅时候,淡奶又多咗一重云呢拿味,同埋醇滑口感。
*晚餐
*另收加一服务费