2018-06-05 107 浏览
之前一直有朋友推介话头啖汤值得一试,今日去开天后所以决定试下因为我哋六点几就去到,所以系第一张枱。餐厅格局阔落光猛。火锅既主要配料餐厅都有提供,好想试埋佢地既面包蟹鲜茄锅,不过第一次去都系决定试左椰子鸡煲先。鸡煲泥之前餐厅会提供调味料俾客人先混酱。佢哋嘅豉油真系好值得一赞!豉油系热嘅,而且个味同一般豉油好唔同,唔会太咸同太浓,所以沟埋落其他配料度,其他配料嘅味道先会出到,亦唔会盖过食物嘅鲜味!从一啲细节睇得出餐厅系一间好有心经营嘅食店!滋补椰子鸡煲:汤底足料鲜甜,椰子味浓。鸡肉嫩滑,新鲜,一啲雪藏味都冇!美国安格斯雪花牛肉:食落口感同味道都💯!牛肩胛:肉味较安格斯牛肉浓,肉质亦较安格斯牛肉实。其实两款都好味,各有各好,不过我地都系钟意安格斯牛肉多啲墨鱼滑:食落好爽口,感觉好厚实,仲要有两条,抵食!羽衣甘蓝:同火锅好夹嘅菜,好少地方有得食!份量多,亦好新鲜!已经荣升为我最喜爱嘅火锅菜巨蜂乳酸梳打特饮  &  柠檬柚子特饮:正,饮到最尾都仲系好够味!总括嚟讲,头啖汤价钱合理,食物好味,服务一流

因为我哋六点几就去到,所以系第一张枱。餐厅格局阔落光猛。

调味料

滋润椰子鸡煲

美国安格斯雪花牛肉

美国安格斯雪花牛肉:食落口感同味道都💯!
牛肩胛

墨鱼滑

墨鱼滑:食落好爽口,感觉好厚实,仲要有两条,抵食!
羽衣甘蓝

响铃卷

巨蜂乳酸梳打特饮  &  柠檬柚子特饮

总括嚟讲,头啖汤价钱合理,食物好味,服务一流

2018-06-05
滋润椰子鸡煲