龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2024-06-09 47 浏览
龙亭地点非常👍👍隔离白加士街已经有劲多咪表泊车~位于弥敦道嘅旁边,行半分钟已经有劲多巴士搭以前经过过好多次呢个位于宁波街好神秘嘅转角位,估唔到入边内有干坤,深绿色同埋金色嘅装修显得好有格调今次同老公庆祝周年纪念,选择咗一个5-course入门版嘅primer omakase同埋七品嘅seasonal omakase,包括咗沙律、前菜、铁板海鲜两品、铁板肉一品、昆布面豉豆腐汤、炒饭 +豆腐雪糕厨师发办套餐嘅沙律非常新鲜,仲有北海道嘅烟三文鱼卷着有机沙律菜同埋黑醋,非常开胃平时比较少机会接触到龙珠果,估唔到呢度嘅appetiser有得食,酸酸甜甜~几高质!另一个前菜系鱼子酱温泉蛋,未试过食暖暖嘅温泉蛋,店员温馨提示我哋有松露喺碗底,记得捞匀先食~铁板海鲜方面有:虎虾、带子、鲍鱼、东星斑俾我哋拣鲍鱼好新鲜,所以好有弹性,再用蒜蓉酱香煎越南超大只嘅虎虾:只虾好新鲜煎得好爽口~吸埋虾头嘅虾膏加埋边边特制嘅虾膏,有小小咸味,更能带出鲜味加拿大3L带子配上鱼子酱配黄瓜,成个feel好luxuriousMain方面食咗宫城县嘅黑豚扒同埋medium的牛柳粒,牛柳粒煎得啱啱好,切开嘅横切面入边全部仲系粉
龙亭地点非常👍👍

铁板海鲜方面有:虎虾、带子、鲍鱼、东星斑俾我哋拣

鲍鱼好新鲜,所以好有弹性,再用蒜蓉酱香煎

Main方面食咗宫城县嘅黑豚扒同埋medium的牛柳粒,牛柳粒煎得啱啱好,切开嘅横切面入边全部仲系粉红色㗎!只有表面烤熟咗

旁边有竹盐、Wasabi同埋蒜片,蒜片加埋落黑豚扒度,不腻

黑松露海鲜炒饭,由于用咗兰王嘅原因,鸡蛋嘅颜色比较深,上面加咗酱油渍鱼子

龙虾面豉汤,特别用龙虾头煲过

豆腐雪糕爆珠红豆配食用菊花
豆腐雪糕超soft超creamy

食物有惊喜,超级满足!