2024-10-06 123 浏览
来呢间新开嘅高端中式餐厅食晚餐朋友book 咗一个二人餐,菜式比我估嘅仲要丰富足量,最后食得好full!先来大赞一下我心目中嘅第一名:烧味,未食之前就听讲呢度嘅烧味系招牌,食完真系大赞a叉烧十分惹味,烧制嘅火候将美拉德反应发挥到极致!叉烧色泽诱人,外微焦脆内柔软,十分有滋味豉油鸡 鸡皮爽脆肉质紧致十分juicy!一啖落去整个口腔充斥香甜嘅鸡油香味,大赞红烧鸡丝翅朋友好钟意,鲜美浓郁,可惜我本身就唔系呢到菜嘅fans 不过朋友话好唔错 hehe鲍鱼扒花胶又系另一道佳肴,花胶软糯,鲍鱼Q弹又唔会overcookedXO酱翡翠炒斑球整碟都俾我哋食晒,斑球肉质嫩滑十分鲜甜,鱼肉同XO酱融合得十分完美,滋味十足!菜苗中规中矩,炒饭系唯一嘅碳水化合物,瑶柱同樱花虾将每一粒米都包裹住鲜味,好食!
来呢间新开嘅高端中式餐厅食晚餐

红烧鸡丝翅朋友好钟意,鲜美浓郁,可惜我本身就唔系呢到
菜嘅fans 不过朋友话好唔错 hehe