2024-11-19 527 浏览
成日上网见人推介痴胶鸡餐厅既花胶鸡汤米线,今日同朋友去太子打完波顺路去左痴胶鸡。远处已经见到大排长龙,最后等左20分钟。- 超牌花胶鸡浓汤米线米线同汤底分开上,汤底一路加热,保证新鲜滚热辣,同时米线唔会系汤入面浸太耐而变得糊。汤底经过三小时熬制,鲜味十足,汤底唔油腻。花胶蛋白质丰富,口感爽滑。另外加$10升级做鸡脾,鸡件比想像中多,肉质超级嫩滑,绝对系clean bulk理想选择👍🏻- 姬松茸竹笙花胶鸡浓汤米线今次汤底比较偏向药材味,汤底浓郁而冇味精。朋友冇升级做鸡髀,但鸡肉肉质一样嫩滑,竹笙吸收晒汤底精华,非常好味😋- 麻药蛋麻雀蛋系糖心状态,伴随淡淡嘅麻药味道,一个人绝对可以食晒四粒😍终于明白点解大排长龙,米线嚟讲系我心目中top 3🫡

- 超牌花胶鸡浓汤米线

- 姬松茸竹笙花胶鸡浓汤米线