2008-08-21
今晚去左试新野,所以就出晒事啰。 重点如下:1. 没有饺子卖,一直都无跟客人讲。 系坐低左,叫晒野食隔左好耐之后先通知我地话饺子「刚刚卖晒」。 后来见佢都系用同一手法、同一对白对其他客人,所谓的刚刚即系几耐之前呢?? 何解唔响落单之前就同客人讲清楚呢? 何解等位果阵唔同客人讲呢?? 个餐的饮品呀、汤呀黎晒后先话无得卖,咁即系想d客人点呢? **要注意,这店得锅贴及饺子两样样食。**2. 全程劲漏单。重覆又重覆跟店员漏左d咩食物。3. 员工对食物无认识。 因为一张枱坐两枱客,所以要问清楚黎的锅贴系边种料、边种味,但系个员工无礼貌地回应 - 唔知!! 响度打工架??4. 周地垃圾。柜里无晒餐具都唔补。5. 几个员工都姓""陈""挂,个个都听唔到客人嗌o既。有无咁投入工作呀??6. 韩色辣锅贴味道很难吃,点解卖台湾菜可以有""韩国味""出现呢? 7. 埋单计数果位员工,仲要教埋佢点计、点计。 唔识可以试下运用计数机姐,无人笑架㖞。8. 走果阵出面仲有唔少人等紧位,但系里面有几张都系"吉"枱。 营造好旺的效果呢样野又做得几成功㖞。
重点如下:
**要注意,这店得锅贴及饺子两样样食。**
2. 全程劲漏单。重覆又重覆跟店员漏左d咩食物。
4. 周地垃圾。柜里无晒餐具都唔补。