2024-11-07 70 浏览
铜锣湾真系好多好嘢食,今日同朋友嚟Savor Kitchen食西餐。见佢做紧套餐优惠,就决定一人嗌一个set嚟share。头盘系章红鱼生鱼薄片,鱼好新鲜,切到好薄,配埋好香柠檬味嘅橄榄油,真系好开胃。前菜系手拆蓝蟹肉多士,炸到好酥脆嘅多士上面有劲多蟹肉,食到停唔到口。主菜我要咗炭烧三黄鸡胸青酱长通粉,鸡胸煮得啱啱好,一啲都唔嚡,青酱好香浓,同长通粉好夹。朋友食嘅系白酒煮蚬意粉,啲蚬肉好香白酒味,意粉都系偏浓味,应该好啱配酒饮。另外仲有炭烧西冷配薯蓉同忌廉黑椒汁,西冷牛好嫩滑,食落好香牛味,薯蓉同忌廉黑椒汁都好夹。香煎三文鱼柳都几大份,煎得啱啱好,鱼皮好脆,点埋佢嘅柠檬果蓉,好清新好好味。最后甜品系Tiramisu,卖相好靓,好香咖啡同朱古力味,大满足。佢嘅食物同酱汁配搭,仲有摆盘都好有心思,餐厅嘅环境装修又靓,座位阔落,都几啱朋友或者情侣嚟一边食嘢一边饮酒。