餐厅: Sake Bar CHU CHU
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-30 18 浏览
今晚同老友聚一聚,都知道老友钟意饮烧酒就特意揾左饮专饮烧酒既酒吧聚下试食,餐厅入面装修都好有格调,有张长方形既吧台比你坐低,有好多唔同款式既烧酒樽比你欣赏一下,同埋樽上都有讲解每一款酒既出产地,店员仲好详细讲解酒既特性调较最适合你嘅口味,价钱由平既过万既款式都有,除左饮酒之外仲有好多特色既主菜可以选择!前菜系三文鱼沙律馅嘅熊仔饼,成只熊仔都几得意,打卡都几好宫城县大吟酿(宝船浪之音):酒名来源于听住海浪声黎酿造,用左白色既花、宫城b酵母酿造,饮落去比较清甜一d福冈县librom (布冧味):手工清酒,一般加水果或者香料落去都有,味道比较甜轻松易饮东京江户开城纯米吟酿:$68江户时代既酵母,用埋水喉水酿造,Ro液渗透技术过滤d水先酿造,比较酸,酒味都香醇东京屋守纯米吟酿:$78主要用富士山溶咗嘅雪流水酿制而成,米味比较重,清清甜甜,好清纯的感觉朽木悬忠爱播州爱山纯米吟酿:$88酒系代表忠精爱国既象征,酒系以果香为主,酒既圆润度比较高,饮落有少少水果既香味清晰清新的感觉达磨正宗干支生肖龙长期熟成古酒:$88佢用咗四款唔同相隔12年年份嘅烧酒沟埋一齐酿制,酒盖开出嚟嘅时候散发住酒嘅香味,饮落
前菜系三文鱼沙律馅嘅熊仔饼,成只熊仔都几得意,打卡都几好
东京江户开城纯米吟酿:$68
东京屋守纯米吟酿:$78
朽木悬忠爱播州爱山纯米吟酿:$88
达磨正宗干支生肖龙长期熟成古酒:$88
佢用咗四款唔同相隔12年年份嘅烧酒沟埋一齐酿制,酒盖开出嚟嘅时候散发住酒嘅香味,饮落好似屋企人煮饭嘅味道,味道比较浓郁啲
主食类:
烧带子海胆汤:$98
新鲜带子大大粒,配合埋蛋卷饮海胆汤,非常滋味
煳麻唐扬炸鸡:$88
炸得好脆口,鸡肉啖啖肉,鸡肉嫩滑
炸酱薄饼:$78
表层好多炸酱肉碎,pizza好香口仲带有浓郁芝士食落好有口感
牛油乌贼干酱炒鱿鱼:$88
鱿鱼好爽口,配清清地既烧酒一流
唐扬萝卜糕:$58
呢样好特别,炸完之后用酱汁腌制,出面个旧比较脆口,底个二旧就比较淋,二种口感
荣螺:$68
螺肉爽口,配合埋个螺既汤汁好清甜好味
黑豚腩肉:$48
好肥美,食落好有满足感,烧得唔错
白鳝:$78
鳝肉好爽口,好有鱼既鲜味
自家制月见免治鸡肉棒:$48
配合埋蛋酱一齐捞匀嚟食会另有一番风味
鸡肝芝士伴匀酱:$88
好得意既猫猫碟,鸡肝酱捞落蒜蓉包一齐好似食紧鹅肝咁几特别
鸡白汤乌冬:$78
乌冬爽口,汤亦都好清甜,份量比较少
烧饭团茶渍饭:$48
汤饭质感,加入左三文鱼肉口感唔错
二份甜品雪葩:$68
用生果雪硬入面果肉清走加入雪糕,雪葩冇奶味既雪糕,食落都几滑唔错口感

📍地址:Sake Bar CHU CHU (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心25楼
  • 唐扬萝卜糕