2021-07-12 665 浏览
🌟综合评分:7/10🌟食物口味:8/10🌟环境:6/10🤩亮点:菜品多样,食材丰富很健康嘅甜品一直都好钟意去Soho食weekend brunch,基本上个个星期都会试一间唔同餐厅嘅brunch,各国菜式都好有特色,今次呢间系巴西同日本Fusion,都几惊喜wo!✨Brunch Set $395+10% per head最钟意依d brunch因为成个set包括好多道菜!可以食到唔同种类嘅嘢真系满足晒我呢个高要求嘅麻烦为食猫🤣首先系炸薯波,好似用左甜番薯,好甜好smooth,点埋d特制酱,heavy左少少但系几满足~跟住系个salad,普普通通嘅牛油果蔬菜沙拉,酱汁有少少甜辣味,应该系巴西口味黎嘅。之后嘅鸡肉串烧令人拍手称赞!我本身其实唔系好钟意鸡肉,但呢个串烧加埋d香料,完全冇鸡腥味,又唔会话overcook,配埋d酱真系好食😋第四道前菜系鱿鱼同炸番薯,未食到主菜已经开始饱😨鱿鱼好重味,质感软滑,鲜嫩多汁,配埋甜甜嘅番薯超岩!终于来到主菜啦!系安格斯西冷牛扒~d牛卖相好好,但食落就有d失望,可能平时食开和牛,觉得安格斯唔够香,而且overcook左少少,仲有d筋唔系几易咀嚼😰不过尚
🌟综合评分:7/10
🌟食物口味:8/10
🌟环境:6/10
🤩亮点:菜品多样,食材丰富
很健康嘅甜品

✨Brunch Set $395+10% per head
终于来到主菜啦!系安格斯西冷牛扒~d牛卖相好好,但食落就有d失望,可能平时食开和牛,觉得安格斯唔够香,而且overcook左少少,仲有d筋唔系几易咀嚼😰不过尚可以接受啦。
甜品系我钟意嘅多种生果,配埋d轻食嘅蛋糕,虽然冇芝士蛋糕咁甜,但食左咁多heavy嘢之后有依啲清淡嘅甜品都几唔错😊

坦白讲我觉得唔算系一间必试不可嘅brunch,不过weekend真系lum唔到食咩又想hea吓嘅话,呢度都几岩你!