2014-03-09 7932 浏览
果日系Ocean Park新识了朋友M, 朋友M 想食d 日式既清淡d既食物, 我就想起这间我之前去过的尖沙咀已结业的Farm Kitchen Vegi 的铜锣湾分店. 因为之前去Farm Kitchen Vegi的时候, 佢虽然系buffet style, 但系佢既食物都有水准的, 今次就想黎这间'分店"试下. 上到去, 见到开放式厨房, 主厨是日本人 (但其他人是讲广东话喇), 环境感觉好cozy.朋友M唔饮酒, 所以只是叫了cider.芦荟刺身, 芦荟本身好fresh, 食落有d似芦荟jelly粒, 点酸汁吃,酸爽多汁, 不过有d黏潺液, 唔知系因为太新鲜还是用水浸洗得唔够.烧三文鱼温泉蛋沙律, 烧三文鱼唔会太熟, 温泉蛋刚刚好, 味道还是不错的.山芋烧饼, 看那多条纵横交错的蛋黄酱装饰线的卖相. 这个以山芋为主要材料,口感轻盈, 食落去无好油或者肥腻既感觉.牛油果吞拿鱼饭, 牛油果其实可以d熟d既会软d. 饭的味道有d淡的, 朋友M应该会喜欢吧. 因为大家都食到好饱, 饭都食唔完,所以没有叫甜品.因为和朋友M刚相识, 所以chat 了好耐到关门. 其中过程中店员频频添水, 态度

朋友M唔饮酒, 所以只是叫了cider.

芦荟刺身
烧三文鱼温泉蛋沙律
山芋烧饼

因为和朋友M刚相识, 所以chat 了好耐到关门. 其中过程中店员频频添水, 态度保持良好. 整家店大家都小声说话不会嘈吵,让环境感觉也能保持宁静舒适.
2014-02-15
芦荟刺身