餐厅:Layback Cafe & Bar (铜锣湾)城址:铜锣湾耀华街3号百乐中心17楼02-03号舖铜锣湾百乐中心成幢都有好多餐厅同Cafe,喺度揾嘢食一啲都唔难,有时可能仲好烦恼应该食边间好🤣,其实香港真喺好多楼上餐厅,不过Pet Friendly嘅楼上Cafe就真喺比较少有🐈,难得放假,出面又咁热仲时不时落雨🌧,紧喺带埋自己心爱嘅宠物一齐去Cafe食吓嘢凉吓冷气enjoy吓啦🤓17楼呢间Layback Cafe & Bar @laybackcafe 开咗一年左右,喺一间西式Cafe,最近出咗新Menu,仲特别设计咗一个毛毡Area专比各位主人同埋宠物一齐喺度Chill吓放松吓,有咕𠱸,亦有大大小小嘅毛公仔🧸,好有家嘅感觉🏠✝️北海道海胆帆立贝幼蛋面 $198加$15转咗做意大利青瓜面,即喺我哋讲嘅翠玉瓜,啱晒有生酮饮食习惯嘅人,食都食得放心健康啲😜。面头有超大旧北海道海胆,海水鲜味好浓郁,相当Creamy,两只帆立贝轻轻煎香一分为二再用紫苏叶夹住,一齐食就更清新,将海胆捞埋翠玉瓜整成嘅面条,酱汁令爽口嘅翠玉瓜变得咸香惹味🤩✝️植物鸡肉TiNDLE汉堡 $158越来越多人注重健康饮食
餐厅:Layback Cafe & Bar (铜锣湾)
城址:铜锣湾耀华街3号百乐中心17楼02-03号舖

✝️北海道海胆帆立贝幼蛋面 $198

✝️植物鸡肉TiNDLE汉堡 $158
越来越多人注重健康饮食,植物肉亦都开始成为一个大趋势,呢个汉堡用咗嚟自新加坡嘅TiNDLE品牌植物鸡肉去整,当中含有九种非基因改造嘅全植物材料♻️,无任何激素、抗生素同胆固醇,营养价值高之余口感同真正嘅鸡肉仲有8-9成似👍,仲炸得好松脆,加上牛油果酱🥑、鲜蕃茄扒🍅、芥末酱、千岛酱、芒果粒🥭、沙律菜🥗,
睇吓个汉堡几厚😍,丰富得嚟少少攻鼻又几过瘾

✝️伯爵茶忌廉巴斯克芝士蛋糕 $78
边边有少少㶶形成阵阵焦香🤏,伯爵茶芝士蛋糕加上厚厚嘅伯爵茶忌廉,带嚟双重伯爵茶滋味🌱,
芝士唔会好溜或者过份浓味,口感微实得嚟有湿润感,加上干花、果干、蓝莓🫐,卖相即刻level up⬆️

饮品叫咗杯The Moon($68)同Latte($44),加$4可以转燕麦奶,
Latte就唔需要我多介绍,反而The Moon就真喺值得留意喇👀。将Espresso整成咖啡冰波,另外有一壶热鲜奶🥛,就好似平时饮Dirty咁有冷热冲撞嘅效果,
仲有得自己将牛奶倒入去咖啡波望住佢慢慢溶化🧊,有得玩、有得打卡📸,仲有温度上、味蕾上嘅冲击,几有Gimmick😎
2022-08-26