2024-08-08 2504 浏览
呢间餐厅最出名嘅系佢哋嘅烧味,经常喺香港头10名最好食的烧鹅、叉烧排行榜上会见到佢个名,决定要试试佢🤓招牌叉烧👍🏻可以拣半肥瘦叉烧/瘦叉烧,即使拣咗瘦叉,肉质都是偏淋的,而呢间嘅叉烧最特别系用咗蜂蜜,不会过甜,有淡淡的甜味,亦都做到浓边😋古井烧鹅👍🏻呢间都真系我食过数一数二好食嘅烧鹅,佢用荔枝柴去烧,增添左风味,而且烧到皮脆肉嫩、多汁,这个必点!红枣鲜竹浸菜苗🆗苔条松子炒饭👍🏻令人上一口接一口嘅炒饭,炒得粒粒分明,拌有蛋丝、紫菜碎、炒过嘅松子仁,带点邪恶又香口嘅炒饭👀茄子炆鸳鸯米🆗择善固执鸳鸯虾球👍🏻其实就系一款胡麻酱炸虾球,一款糖醋炸虾球,有惊喜好食七味黄金豆腐粒🆗就系一般地好食鲜沙姜煎焗龙趸球👍🏻龙趸新鲜、有淡淡砂姜味,调味特别,正腐竹糖水(赠送)💡餐厅只有提供长枱,如果多人食可能冇咁方便,比较适合四至六人用膳

招牌叉烧👍🏻

古井烧鹅👍🏻

红枣鲜竹浸菜苗🆗

苔条松子炒饭👍🏻

茄子炆鸳鸯米🆗

择善固执鸳鸯虾球👍🏻
其实就系一款胡麻酱炸虾球,一款糖醋炸虾球,有惊喜好食

七味黄金豆腐粒🆗
就系一般地好食

鲜沙姜煎焗龙趸球👍🏻
龙趸新鲜、有淡淡砂姜味,调味特别,正

腐竹糖水(赠送)