呢日同朋友嚟到K11 Art Mall揾食 见到呢一间食日式慢煮熟成牛肉嘅餐厅大排长龙😮 忍唔住上前睇吓佢个Menu 发现都好啱我哋食㖞 慢煮熟成牛肉丼饭话晒慢煮熟成牛肉系呢间餐厅嘅招牌菜 我就拣咗特盛肉 有足足150g肉㗎😻 牛肉系嚟自美国嘅 肉质粉嫩 咬落好软熟 唔会干身 当然唔可以错过日本兰王生鸡蛋黄啦🫢 戳穿蛋黄再加芥末籽肉汁 配住食蒜香酱油炒饭真系好惹味👍🏻慢煮北海道四元豚丼饭呢个拣咗大盛 珍珠日本饭同咖喱蛋黄酱 另加配日本兰王生鸡蛋黄 呢款慢煮豚肉味道都唔错😌 豚肉切得薄身 食落唔会咁腻同韧🐷 都有好多片 咖喱蛋黄酱同个丼饭好夹 个酱同肉汁唔同 比较杰身 食落好顺滑睇返介绍先知原来呢日食嘅呢两款肉都系用足一小时慢煮制成嘅😮 真系落足心机同时间 所以肉质先咁嫩滑 另外日本兰王生鸡蛋黄可以话系一定要加配嘅 蛋味香浓 捞饭食好正 难怪呢间餐厅咁有人气 要排队食啦🤣