餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2023-06-22 259 浏览
素食朋友带我嚟到位于尖沙嘴嘅素食餐厅 雅 ‧悠蔬食, 佢话平时午餐都会叫呢度嘅外卖, 于是等埋佢放工过嚟食下啦~餐厅装潢以紫色为主,俾人一种放松、浪漫嘅感觉。店内餐牌亦有好多选择,4-6个人嚟食就可以食多几款食物啦,睇相卖相都好吸引呀!✨焗苹果🍎酥皮盒苹果批就成日见,第一次试焗苹果酥皮盒,原来系用青苹果、提子干做馅料,再配上香脆嘅酥皮,虽然材料简单,但喺好好食呀🤤✨苔菜炸蘑菇🍄黑松露酱好钟意呢个炸蘑菇, 上菜嘅时候仲热炳炳,炸完之后入口依然香脆多汁。✨悠蔬食小食拼盘每份小食都有2-3件,份量两个人share 食,样样都可以试吓!拼盘有酥脆腐皮卷﹑泰式如饼﹑沙嗲串烧﹑酥炸蒟蒻同吉列牛油果🥑,沙嗲串烧真系好似有肉既口感👍🏻而吉列牛油果🥑外脆内软,油炸得啱啱好。✨素大哈炒金边粉(小辣)落单嘅时候,店员都好好,提醒我哋有少少🤏辣,夏天食酸酸辣辣的金边粉,好开胃呀~金边粉口感烟韧,加上豆干同素食虾,充满泰式嘅风味。
焗苹果酥皮盒
✨焗苹果🍎酥皮盒
✨苔菜炸蘑菇🍄黑松露酱
✨悠蔬食小食拼盘
素大哈炒金边粉(小辣)
✨素大哈炒金边粉(小辣)
焗苹果酥皮盒
悠蔬食小食拼盘
素大哈炒金边粉(小辣)