餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

今次已经系第二次嚟食啦上一次黎过食lunch觉得又抵食又好食今次晚餐黎到美食云集既厚福街谂唔到食咩又过嚟试埋佢嘅dinner有两张dinner set menu不过无我想食既野所以都系a la carte🤝🏾一开波先上左焗返热暖笠笠既daily bread食三暖包真系好合我心意😘有3款:脆片、提子包,牛角包仲有strawberry jam 同牛油可以搽😍香辣蕃茄汁花甲天使面 $198花甲份量都几多 粒粒都好大粒肉天使面同微辣既番茄酱原来咁夹个意粉调味辣辣地非常惹味、又香蕃茄味几时都话蕃茄同辣真系好match!80z美国顶级西冷 $318作为牛魔王只要系食西餐一定要试试个扒叫左五成熟 要赞下配菜都整得好有心思有带子形状既烟肉薯仔、豆、蕃茄仔、白萝卜、牛油烘过嘅粟米牛扒上台已经有微微炭烤肉香切开肉汁四溢劲juciy~~~香港西餐食牛扒虽然贵 但系求其一间都可以食到好高质嘅牛扒唔似内地食到个啲劲弹牙咬极都未咬完既牛扒火炙半熟三文鱼伴紫苏莎莎 $148呢个系最有惊喜嘅一道炙烧、块块都厚切三文鱼 面头微微烧过带出三文鱼既油脂味入口软滑 超级鲜甜嘅三文鱼味系口入面爆发配埋酸酸甜甜嘅紫苏莎莎同沙律菜
今次已经系第二次嚟食啦

仲有strawberry jam 同牛油可以搽😍

香辣蕃茄汁花甲天使面 $198
花甲份量都几多 粒粒都好大粒肉
天使面同微辣既番茄酱原来咁夹
个意粉调味辣辣地非常惹味、又香蕃茄味
几时都话蕃茄同辣真系好match!
香辣蕃茄汁花甲天使面

80z美国顶级西冷 $318
作为牛魔王只要系食西餐一定要试试个扒
叫左五成熟 要赞下配菜都整得好有心思
有带子形状既烟肉薯仔、豆、蕃茄仔、白萝卜、牛油烘过嘅粟米
牛扒上台已经有微微炭烤肉香
切开肉汁四溢劲juciy~~~
香港西餐食牛扒虽然贵
但系求其一间都可以食到好高质嘅牛扒
唔似内地食到个啲劲弹牙咬极都未咬完既牛扒
美国顶级西冷扒(8oz)

火炙半熟三文鱼伴紫苏莎莎 $148
呢个系最有惊喜嘅一道
炙烧、块块都厚切三文鱼 面头微微烧过
带出三文鱼既油脂味
入口软滑 超级鲜甜嘅三文鱼味系口入面爆发
配埋酸酸甜甜嘅紫苏莎莎同沙律菜一齐食
好开胃
火灸半熟三文鱼伴紫苏叶莎莎
法式橙酒煮班戟
香辣蕃茄汁花甲天使面
美国顶级西冷扒(8oz)
火灸半熟三文鱼伴紫苏叶莎莎
  • 火炙半熟三文鱼伴紫苏莎莎