2024-08-18 98 浏览
🌟鸡肩肉,鸡肩肉部位稀少,每只鸡只有数十克,味道非常好食,充满香浓嘅鸡味,而且餐厅做得非常好食,调味方面都做得唔错,钟意食嘅朋友唔可以错过!🌟牛沙瓜,即系牛嘅第四个胃,口感爽脆而不失嚼劲,而且烧香之后味道更加突出,入口比较爽口,而且充满牛肉嘅香味,我同朋友都几钟意食!🌟烟肉三文鱼卷,餐厅用烟肉包住新鲜嘅三文鱼,味道同埋口感配搭上都做得几好,三文鱼油香丰富,再加埋烟肉嘅味道非常好食!第一次食呢一个配搭觉得唔错!🌟日本生蚝,日本生蚝非常肥美,而且餐厅嘅调味亦都做得唔错,生蚝入口非常饱满,成个口感非常rich! 而且加埋新鲜嘅香葱同埋萝卜,味道配搭好好!🌟澳洲特级龙虾,第一次食龙虾嘅串烧,佢嘅价钱非常有惊喜,绝对唔贵。呢一个质素嚟讲非常好食,而且CP值非常高!澳洲龙虾新鲜爽口弹牙,而且用咗简单嘅少少黑椒调味,令到成个龙虾嘅味道更加突出,龙虾质感亦都非常好!🌟秘幻 dry 辛口 sake, 店员推介左呢一个off menu既sake, 味道嚟讲比较干身同埋辛口,但出奇地同埋所有串烧嘅味道非常match! 好好饮,仲可以拣自己钟意嘅清酒杯,非常特别!🌟自家制 免治鸡肉 软骨,呢个亦都系我最钟意食

🌟自家制 免治鸡肉 软骨,呢个亦都系我最钟意食嘅其中一个串烧!再加埋新鲜嘅蛋黄,成个口感非常特别,免治鸡肉 软骨味道特别,非常有日本既风味!

🌟厚切牛舌芯,餐厅采用嘅牛脷质素非常高级,油花分布均匀,而且肉质软嫩、同埋鲜脆多汁,再加少少柠檬汁,perfect!

🌟鸡皮,鸡皮烧到非常干身,每件都好脆,好似薯片咁,正!