2018-07-15
各位姊妹,相信大家都觉得蟹好好食,鲜味十足,避风塘炒辣蟹就更加惹味!不过剥蟹壳就真系好麻烦,你都知㗎啦,会整坏我哋啲Gel甲。好彩我家M佬好钟意食蟹,又会肯剥埋喂我食。系呀,我系港女一名!但呢啲系爱呀,哈利!今日我哋就去到尖沙咀食翠林辣蟹舫,见证我哋嘅爱。酸梅凉瓜话梅酸味盖过凉瓜嘅苦味,入口一啲都唔苦,系一个开胃嘅冰冻前菜。酸菜龙趸汤底呈绿黄色,入口有淡淡嘅鱼鲜味同惹味嘅酸菜味,非常开胃。龙趸肉又大又厚,嫩滑弹牙,连埋酸菜同汤底一齐食,真系好夹!避风塘炒辣蟹今晚嘅主角到啦,以红木架上枱,卖相非常吸引!蟹肉结实鲜甜,食得出肉蟹好新鲜。避风塘炸蒜粒炒得好干身,一啲都唔油腻,提升蟹肉鲜味,微辣惹味,好味到要lam埋手指,正!飞天唐生菜煲唐生菜同烧到热辣辣嘅煲分开上,店员将唐生菜加入热煲再炒,马上传出阵阵虾酱味,非常有镬气。唐生菜新鲜爽口,好惹味。
酸梅凉瓜
酸梅凉瓜