2023-09-05
📌尖沙咀高CP值Omakase午餐餐厅以房间分格 私隐度高 唔系一个大场招呼晒所有客人今次食Omakase Iki嘅Lunch Omakase🍣🍣前菜:水云 汤叶 梅渍车厘茄🍣北海道真蚝🦪🍣刺身:八爪鱼🐙 左口鱼 苦瓜🍣拖罗紫菜卷🌟🍣间场小食:烧鱼鲛🍣鹿儿岛和牛🐮🍣春子鲷🍣深海池鱼🍣北海道带子🍣白虾🦐🍣赤贝🌟🍣海胆🍣太卷🌟佢地嘅Lunch Omakase呢个价钱食到咁多款式嘅鱼料几高CP值😋觉得佢地嘅拖罗卷 赤贝 太卷尤其好食🤤佢地嘅太卷配搭得非常好 蟹肉嘅鲜甜又唔会被拖罗盖过😙不过有一样嘢系可以好啲~佢地嘅食物系高质素的😋但系啲鱼料好似都差唔多都系以稳阵为主 唔会话有咩好特别或者比较有新鲜感嘅鱼料的确明白同一个季节啲款式差唔多 唔知系咪季节好大影响啦 定系咁啱得咁桥 但好似感觉上同我上年食嘅鱼料都有一半一样的🤣所以如果餐厅想喺而家咁多间Omakase里面再杀出重围 可能考虑再出多啲款式嘅鱼料会更加好 带更多新鲜感比回头客🙌🏻另外一提系因为餐厅房间设计令我地一行客人可以好有私隐咁享受个午餐 所以呢个设计可以一赞👍🏻🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌑🥂 饮品:🌕🌕🌕🌑🌑👩🏻🍳 环境:🌕🌕🌕🌕🌑💯CP
📌尖沙咀高CP值Omakase午餐
🍣海胆
🍣太卷🌟
觉得佢地嘅拖罗卷 赤贝 太卷尤其好食🤤
佢地嘅太卷配搭得非常好 蟹肉嘅鲜甜又唔会被拖罗盖过😙
不过有一样嘢系可以好啲~
佢地嘅食物系高质素的😋但系啲鱼料好似都差唔多
💯CP值:🌕🌕🌕🌗🌑
✅回头率:🌕🌕🌕🌗🌑
💰
Lunch Omakase $880
Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
📍粋
地址:尖沙咀漆咸围10-12号意4楼