2021-10-01 450 浏览
放假当然要食过brunch ,之前见人地有试依间巴西🇧🇷x日本🇯🇵fusion 嘅餐厅,当然要试吓啦🤩一入到去,店舖环境都好有气氛,首先头盘有五款,小编最钟意食青莎莎酱烤鱿鱼同酸枣汁腌海鲈鱼,两个都系海鲜,都好fresh 😀至于主菜,我哋本身想拣两款,不过发现Menu话两个人只可以拣一款,所以我哋就拣咗盐烧牛脊肉配木薯粉,牛肉好嫩同好有口感,而且唔会有overcook 嘅感觉😬,两个人share刚刚好最后重点黎啦,就系佢哋嘅甜品拼盘啦,真系相当吸引,最啱去打卡,而且份量都好大,甜品拼盘当中有包括生果(西瓜,蜜瓜,蓝梅,士多啤梨),仲有两球雪糕🍦(士多啤梨同朱古力味),最后仲有cheese cake 同 Panna cotta, 小编同朋友食完之后都好满足🤣😝最后,我哋每人都有叫左两杯Cocktail, 走𠮶阵都有少少醉😵‍💫,虽然Menu上面都有free flow ,不过我哋就冇再㗎,我地就另外散叫,因为小编同朋友都饮唔到咁多杯🤫其实整体感觉不错,餐厅好有气氛,职员都会好详细解释Menu每一个item,而且服务都好好,食物方便都好特别🤗