2019-02-18 2114 浏览
今日下午同家人到荃湾食个晏, 见呢到既价钱又唔贵, 所以黎试下. 坐车出紧去既时候, 已经打定电话去订枱, 好彩有book位, 因为我地坐低冇耐, 见有些walk in 客人已经冇位了. 坐低后先睇下拣咩main course, 我地点左: 杂菜磨菇pizza $118和牛汉堡配薯条 $148之后就出去拎自助野食了. 有自助茶水部: 有咖啡 , 柠水. 但如果要冻饮, 每杯加$5.两款汤有两款: 南瓜忌廉汤: 呢个味道几香滑, 不过罗宋汤就麻麻, 味道好淡好稀, 不过入面有些杂菜粒食下.沙律: 有自家调制既, 亦有已调制的, 有用上沙律酱捞混既薯仔椒丝沙律, 薯仔粒未够腍, 食落有点硬, 入面有些椒丝, 食落又几爽口. 仲有些火腿, 芝士选择. 仲有水果朱古力喷泉.有些热食, 主要系肠类、炸薯饼、炒滑蛋、烚蛋、烟肉、茄汁豆、粟米~~ (好早餐)有两款甜点: 朱古力小蛋糕, 泡芺. (不过未有试到)自制格仔饼:原本有教整既做法, 不过跟足后发现完成品较硬, 痴住个铁板, 所以拎出黎都散晒了, 但味道还可以, 因为有得涂炼奶、花生酱作调味~~阿仔当脆脆饼干咁食, 食得好滋味.面包类 :隔离
坐低后先睇下拣咩main course, 我地点左:
杂菜磨菇pizza $118
和牛汉堡配薯条 $148

有两款甜点: 朱古力小蛋糕, 泡芺. (不过未有试到)

面包类 :隔离有烘焗炉俾你烘面包.
主菜黎喇!
pizza size都唔细, 好彩系薄饼底. 芝士好多, 介开一块出黎时, 会有好多芝士拉丝! 因为呢个系素菜配料, 磨菇、茄子都大大旧, 好丰富!

卖相几靓~

汉堡都好juicy, 肉质都松软, 有半肥瘦既肉喺入面, 所以唔鞋口.

整体食物质素都唔错, 价钱好相宜!又啱小朋友食.
题外话/补充资料: 因为小朋友食野饮野好论尽, 搅到成地好污糟, 更倒到成地都系水. 同职员讲返唔好意思时, 佢地都好友善帮我地清洁返. 感谢佢地.
2019-02-16