2024-10-27
知道呢间鸟海山由长沙湾搬咗嚟深水埗,今日放工食餐好既,一于试试佢先~鸟海山铁板烧二人前 $1198/2位🩷🩷🩷🩷🩷1️⃣野菜沙律由满满又浓郁的胡麻酱沙律开始😁2️⃣是日精选刺身共有四款,摆盘几有感觉。由白身鱼食到较浓郁的红身及炙烧鱼刺身。金线鱼:有胶质感,鱼味突出深海池鱼:口感截然不同,好爽弹师傅系油甘鱼面头已经放咗粒胡椒功课盐,特别提鲜👍🏻太刀鱼:改返微微炙烧,逼出鱼油,好浓郁,食完成口鱼油香味3️⃣烧活鲍鱼上碟已经闻到香浓嘅酱汁味🤭咬落牛油香气好重,调味几好㖞。鲍鱼好有咬劲,啖啖肉!4️⃣烧活龙虾卖相好吸引啊~龙虾好香之余,啖啖龙虾肉沾满咗由龙虾膏整成嘅酱汁🤤龙虾肉好弹牙,好新鲜,鲜味极浓,超正!!5️⃣牛肉薄烧虽然话薄切,但牛肉卷埋都几厚身,多肉,几Juicy~佢嘅盐烧调味刚刚好。如果有埋干蒜片,成个层次同口感相信会更上一层楼🤭6️⃣鹅肝多士我刚同多士从来都系一绝嘅配搭,煎得好香脆,非常焦香。鹅肝肉调味相对少啲,肥美回甘,鹅肝油同多士融为一体7️⃣铁板炒野菜偏湿身的炒野,简单炸蒜调味。食完咁多浓味嘢,清一清感觉上健康啲😝8️⃣铁板炒饭炒得都好干身,有淡淡樱花虾同蛋香味。饭粒size相对细啲,忍唔住问店员攞只匙羹
鸟海山铁板烧二人前 $1198/2位
🩷🩷🩷🩷🩷
1️⃣野菜沙律
由满满又浓郁的胡麻酱沙律开始😁
2️⃣是日精选刺身
金线鱼:有胶质感,鱼味突出
深海池鱼:口感截然不同,好爽弹
师傅系油甘鱼面头已经放咗粒胡椒功课盐,特别提鲜👍🏻
太刀鱼:改返微微炙烧,逼出鱼油,好浓郁,食完成口鱼油香味
3️⃣烧活鲍鱼
上碟已经闻到香浓嘅酱汁味🤭咬落牛油香气好重,调味几好㖞。
鲍鱼好有咬劲,啖啖肉!
4️⃣烧活龙虾
龙虾肉好弹牙,好新鲜,鲜味极浓,超正!!
5️⃣牛肉薄烧
如果有埋干蒜片,成个层次同口感相信会更上一层楼🤭
6️⃣鹅肝多士
7️⃣铁板炒野菜
8️⃣铁板炒饭
炒得都好干身,有淡淡樱花虾同蛋香味。饭粒size相对细啲,忍唔住问店员攞只匙羹嚟𢳂饭🤣
9️⃣味噌汤
再饮返碗暖笠笠味噌汤先
🔟甜品
临完结呢餐前,食返粒维记雪米糍甜食
呢个价位,食到咁多嘢,食材又新鲜,好抵食!