2022-08-08
今日放假嚟咗港岛呢边闲逛 呢头有好多扒房 我随便拣咗呢间😺 星期一至日都有lunch set🫢 觉得呢度嘅lunch set都几抵食 因为有澳洲鸡盐薯条 橄榄油香草中东包 同埋特色沙律🥗 样样都有得食 唔驶只系拣一款配菜😝 其实呢度出名啤酒 但系由于星期六日同埋公众假期lunch set就冇加配优惠喇 但系都可以喺雪柜度照价攞返支嚟饮🍻美国安格斯牛板腱扒一上枱就见到牛扒煎到一格格嘅 即刻食欲大增🥰 店员建议我哋牛扒要5成熟 所以我哋都叫五成熟啦 果然五成熟嘅牛扒肉质仲好嫩滑 切开仲有少少粉红色 食落都好有牛味 🐮 肉质唔会太韧 啱晒我心水😎法式油封鸭髀本身都好担心鸭髀嘅肉会好硬🦆 但系呢度嘅鸭整得唔错 外层鸭皮好松脆 入面嘅肉好似慢煮一样 软身 一夹开就可以容易食到😚 不过呢旧鸭嘅味道好重 如果本身唔系好好鸭膻味嘅朋友未必会咁钟意😮 不过对我嚟讲系几有特色嘅呢间扒房都几高性价比 如果平日嚟包埋嘢饮仲更加抵啦😉 等我下次闲日放假再嚟过先🫢
美国安格斯牛板腱扒
法式油封鸭髀