2021-09-24 404 浏览
今日做左柴可夫司机,负责送女友返学,顺便一齐食埋午饭❤️。女友学校附近第一街既街尾开左一间名为Bottle & Steak既澳洲西式扒房,午餐价格由$68至$98。最吸引我既系美国安格斯平铁牛扒,可惜餐厅每日限定供应十份,我到达餐厅之前啱啱卖晒🥲餐厅装潢走工业风格,餐厅面积唔算大,印象最深刻系餐厅最入既一排雪柜同霓虹灯Logo。- 烤美式猪颊肉除左猪颊肉,lunch set仲有粗薯条、橄榄油香草中东包同沙律,份量相当十足。猪颊肉非常juicy,味道甜甜地。自己好钟意夹埋香草中东包一齐食,中东包索晒猪颊肉既肉汁,更加惹味😚至于粗薯条调味啱啱好,够晒香脆!- 牛油烤慢煮鸡胸鸡胸外皮有一条条花纹,令食物更加迷人。鸡胸经过慢煮比起一般鸡胸更加嫩口,加上大量沙律,绝对系健康之选。呢个牌子既果汁味道几天然👍🏻餐厅既啤酒亦系一大特点,餐厅选择既啤酒牌子并非一般大众既选择,而且大部份系手工啤😍另外餐厅每日都有Happy Hour时段,时间由中午12点至夜晚11点🤣可惜我地之后要返工返学。希望下次嚟可以有美国安格斯平铁牛扒同埋试下佢地推介嘅手工啤🤩

- 烤美式猪颊肉
烤美式猪颊肉