2023-12-11
广受好评西班牙菜 | 西班牙菜爰好者必食———————————————————个人好钟意食海鲜西班牙菜系一个唔错嘅选择今次依间系身边好多朋友都推介嘅西班牙菜于是我就想睇下佢何方神圣😆即日Booking 非常full 最后Walk In 好彩有2个位Bar 台唔算坐得舒服想坐得舒服D 嘅朋友记得一早book 定啦😌-✍🏻/食评/Sea Food Tapas- Octopus Galician style on potato “al caliu” $138👍👍👍八爪鱼好软好冧!!好食!小小辣粉系上面几夹Sea Food Tapas-Smoked salmon bikini, black truffle pate, sour cream $92牛油烧香面包加上芝士同黑松露同三文鱼相对普通同无特别Meat Tapas-Braised “Carrilleras” beef cheek with potato puree $168👍🏻👍🏻👍🏻好好食! 牛肉炖到好冧!同个汁好夹薯蓉都好香好滑!Off-menu food- lamp shank $248相对以上小食差不多double 份量羊肉相对老身
———————————————————
最后Walk In 好彩有2个位
Bar 台唔算坐得舒服
想坐得舒服D 嘅朋友记得一早book 定啦😌
✍🏻/食评/
八爪鱼好软好冧!!好食!
小小辣粉系上面几夹
牛油烧香面包
加上芝士同黑松露同三文鱼
相对普通同无特别
好好食! 牛肉炖到好冧!同个汁好夹
薯蓉都好香好滑!
相对以上小食差不多double 份量
羊肉相对老身同难咬
入面有茄子同薯仔
食落似川菜味道
个人认为配菜相对主菜好食
埋单费用约$800
2人用餐
上菜超快,落单2-3分钟就有野食🤓
除左原有餐牌,墙上仲有少量off- menu food
可以睇埋岩唔岩
全英文餐牌及外国人待应
便利D既方法系睇google/ openrice睇食物图片
睇食咩比较吸引
整野黎讲食物味道有惊喜,会encore
另外有好多酒精饮料/ 非酒精饮品
我无试到,大家有兴趣都可以试下
平日都full booking 同爆场就知佢咩料👻
———————————————————
📍 Pica Pica (铜锣湾)
上环德辅道中317-321号启德商业大厦地下G-H号舖