2024-02-24
Omakase庆祝晚餐🍾,老公一早订左枱食鮨燐🥰,几年前结婚同事带我食上环鮨燐庆祝,一直回味,估唔到老公有mark 底我识讲过嘅餐厅,Book左尖沙咀鮨燐👍🏼。Dinner menu 有7折,我哋叫咗13贯🫶🏻蒸蛋,沙律🥗,13件厨师发板+ 1 手卷,甜品+汤,好完整嘅Omakase体验,环境舒服,sushi质素 + 尖沙咀地段,性价比好高。可以参考图片,1-12 款sushi 😀1.蜜柑雕 - 轻淡的淡柑味, 淡味嘅鱼2.深海大池鱼 - 鱼生比较甜3.牡丹虾 - 已经拆埋虾尾,方便一口食用4.北海道帆立贝 - 鲜甜带子5.狮鱼 - 配上辣椒🌶️米酒🍶,面豉酱6.松叶蟹 - 包到成个波波球,mix左蟹膏🥰7.活赤背,上加青柠汁😍爽口弹牙8.纹甲墨鱼,上边刨成一丝丝的乌鱼子(制作过程有烧1烧)口感似系切芝士,有层次感。9.金木雕,轻轻烧一烧佢嘅皮下油脂,顶加咗啲葱BB10.梭子鱼,芝麻+烧香,罕有!之前食Omakase都未食过11.马粪海胆,我最钟意❤️海胆,份量好多啊海胆,师傅成版大海胆打开俾我哋影相📸12.大拖罗,天花板级数嘅大拖罗啊!油脂分布啱啱好,滑身无渣。唔知系咪因为最后一件寿司嘅
Dinner menu 有7折,我哋叫咗13贯🫶🏻
5.狮鱼 - 配上辣椒🌶️米酒🍶,面豉酱
6.松叶蟹 - 包到成个波波球,mix左蟹膏🥰
7.活赤背,上加青柠汁😍爽口弹牙
8.纹甲墨鱼,上边刨成一丝丝的乌鱼子
(制作过程有烧1烧)口感似系切芝士,有层次感。
9.金木雕,轻轻烧一烧佢嘅皮下油脂,顶加咗啲葱BB
唔知系咪因为最后一件寿司嘅关系呢?
用另外一个碟上 :
13.左口鱼边,(烧一烧),最后的结尾,入口即溶,感受到从口中溶化
14.吞拿鱼蓉葱手卷
紫菜当然系好够脆,吞拿鱼蓉葱同饭嘅比例1:1,每啖都食到多吞拿鱼蓉🥰
餐厅送左两杯梅酒,呢次用餐体验好满意,店员服务殷勤有礼,换碟加茶做到足。