2024-06-28 57 浏览
香港地晚餐想食餐omakase 闲闲地都千几二千蚊,但呢间餐厅埋单折埋每人都系几百,而且价钱平左,质素都冇变,其他餐厅最hea既甜品佢地都落足心思,认真抵赞👍🎋椿🐚黑梅贝肉质鲜甜爽弹,口感一流🌽白粟米味道清甜,非常爽口多汁🍅高糖度番茄好似食生果咁甜,厨师加左少少淡雪盐吊味,令甜味更突出🐟真鲷肉质弹牙,味道鲜甜🐲七龙珠用而家好流行既蛋黄酱油渍加上青瓜、吞拿鱼同海胆做成卷物。吞拿鱼同海胆鲜甜、蛋黄咸鲜,青瓜清新爽脆。味道同口感都好复杂🥚茶碗蒸里面有贝柱、蚬同什菇,系我食过配料最丰富既茶碗蒸🦪大分县真蚝真肉质肥美,鲜甜爽口,配左酸甜开胃既黑松露酸汁🐟𩽾𩾌鱼肝泡芙泡芙酥脆松软,𩽾𩾌鱼肝口感creamy,集咸香同鲜甜于一身,滋味令人难忘。 🐠烟熏鲣鱼一打开香气烟熏既香气涌哂出黎,鱼肉爽口鲜甜 到呢度可以拣串烧/寿喜烧,我就拣左串烧串烧包括大虾、冬菇、豚肉、鸡翼同青椒仔等等,款款都好惹味,特别系大虾,脆到连壳都可以食埋寿司🍣墨鱼肉质爽弹,竹炭盐增添咸香风味。🍣深海池鱼油脂丰富,入口即溶。🍣带子鲜甜软糯,加上柚子皮,增添左一份清香。🍣灸烧鲭鱼焦香味扑鼻,鱼肉鲜嫩🍣海胆海胆本身鲜甜甘美,矶之雪昆布更加

🎋椿

🐚黑梅贝
肉质鲜甜爽弹,口感一流

🌽白粟米
味道清甜,非常爽口多汁

🍅高糖度番茄
好似食生果咁甜,厨师加左少少淡雪盐吊味,令甜味更突出

🐟真鲷
肉质弹牙,味道鲜甜

🐲七龙珠

🥚茶碗蒸
里面有贝柱、蚬同什菇,系我食过配料最丰富既茶碗蒸

🦪大分县真蚝
真肉质肥美,鲜甜爽口,配左酸甜开胃既黑松露酸汁

🐟𩽾𩾌鱼肝泡芙

🐠烟熏鲣鱼
一打开香气烟熏既香气涌哂出黎,鱼肉爽口鲜甜

到呢度可以拣串烧/寿喜烧,我就拣左串烧

寿司

🍣墨鱼
肉质爽弹,竹炭盐增添咸香风味。

🍣深海池鱼
油脂丰富,入口即溶。

🍣带子
鲜甜软糯,加上柚子皮,增添左一份清香。

🍣灸烧鲭鱼
焦香味扑鼻,鱼肉鲜嫩

🍣海胆
海胆本身鲜甜甘美,矶之雪昆布更加提升左鲜味

🍣火灸鲽鱼边
鱼油香味十足,樱花虾仲增添左口感。

🍣拖罗
入口即溶,油脂丰盈。

🥣鱼汤
清清地,入口充满鱼既鲜味

🍧白桃刨冰
好特别既甜品,师傅现场即制,刨冰酸甜可口,桃味浓郁,而家咁既天气食岩哂~