2024-05-12
放工同屋企人去左铜锣湾觅食屋企人话想食海鲜,即刻谂起喜记!🦐椒盐大虾绝不能错过呢碟大虾!餐厅开左咁多年仍然都系咁好食~keep到水准!椒盐大虾好够镬气,好好味~虾好好好大只‼️大虾表面酥脆,椒盐味岩岩好,令你一啖接一啖停唔到。大虾的肉质鲜嫩炸完都内里一啲都唔干,食落去非常爽口弹牙。椒盐好香,有少少微辣味,食落更加惹味!但只得3只,唔够喉~🦀招牌避风塘炒辣蟹更系叫招牌菜食!蟹分量大中小有得选择,当然价钱都唔同喇!今次我叫左小的~蟹钳超级大只!蟹肉鲜美,肉质鲜嫩,好好食好鲜味好有蟹味。辣椒🌶️香料配搭得非常香辣,辣味十足,但却不失鲜味。外皮酥脆,如果钟意辣食,一定要试试!🐟椒盐白饭鱼椒盐白饭鱼虽然系一个简单既𩠌,但煮得好食,系好考功夫!白饭鱼size都一样好大,而且今碟分量都算多,白饭鱼的肉质细嫩,口感滑嫩,外脆内软真系!加埋椒盐味道即刻提升左白饭鱼既鲜味,仲加左一丝微辣既风味。椒盐白饭鱼的味道简单而不单调😋😋😋
屋企人话想食海鲜,即刻谂起喜记!
🦐椒盐大虾
🦀招牌避风塘炒辣蟹