2008-07-07
五月廿三日, 星期五, 我哋又再帮衬!!上星期五既午餐, 一早已经喺上星期三谂定话要返嚟「穴」食饭,因为个个都想试佢其他午市定饭, 所以亦系一早订咗位。谂完一大餐, 最后都系决定跟队, 六个人都系叫「猪软骨饭」,先嚟三片三文鱼, 依然新鲜, 但好似薄咗少少㖞... 啲昆布依然唔错。原来个猪软骨饭有只半生熟既蛋架! 净系睇只蛋, 都知师傅手势好得, 煎到只蛋两面蛋白熟同香口, 但蛋黄仲系全生架!面豉汤依然得, 唔味精, 几多料, 啲配菜都仍然几好味。仲有今日既小食系炸薯角, 正呀, 明显系即叫即炸, 个心劲热!!佢将六份放埋一碟, 都好丫~ 环保啲, 唔驶洗咁多只碟嘛~~最后系甜品, 今日多咗味道拣, 有绿茶、荔枝同芝麻味,我一听到有绿茶味, 就乜都唔驶谂啦!! 虽然唔算好好食, 但都合格, 正!睇嚟成班同事都好钟意呢度, 可能价钱合理, 又好食啦! 我谂间唔中就会再帮衬!更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=7817
因为个个都想试佢其他午市定饭, 所以亦系一早订咗位。
原来个猪软骨饭有只半生熟既蛋架!
面豉汤依然得, 唔味精, 几多料, 啲配菜都仍然几好味。
最后系甜品, 今日多咗味道拣, 有绿茶、荔枝同芝麻味,