2023-02-15
金凤应该好多人都听过,好好彩佢喺荔枝角有,所以之前都成日嚟食Lunch😆 佢啲午餐真系好抵!平时两点后嚟仲有九折🫣 $60都食到个扒餐~ 性价比劲高!👍🏻 不过自从工作地方搬离D2 Place远咗,都少咗行过去食,但有日同同事突然兴起话想过返去锯下扒!😝 今次真系有兴致食吓铁板😗 虽然平时食西餐嘅扒都有各自嘅好,但系我谂唔少香港人都对港式铁板扒餐有种特别情意结😆 尤其是当侍应放低份餐之后过嚟淋汁𠮶吓,「炸」一声真系好治愈🤭 好似系我哋港式独有 怀旧扒餐先有嘅感觉🤤我今次试咗份带子牛扒餐,铁扒餐可以拣生熟程度,我就拣咗五成熟,嚟到嘅牛扒切开仲有少少粉红色☺️ 啱啱好!而同事叫嘅野菌牛柳餐,牛柳肉味几浓!同埋佢叫七成熟都唔会话熟过头或者会靭~👍🏻Btw,铁板扒餐已经包咗餐包、餐汤同埋饮品,我个人习惯最钟意加啲胡椒粉落白汤,再将餐包点啲汤嚟食🤤 每次都觉得呢个食法好正好好食!餐饮配埋杯港式奶茶同埋柠檬茶~今餐够晒满足!