2013-12-01
天气转凉就想食煲仔饭,上个月先食左隔离果间,于是今日今兴记。一行五人叫左三个煲仔饭加三个𩠌,结果食剩一个饭。芋头牛肉煲($55):芋头够粉,好味,牛肉就老咗啲。椒盐软壳蟹($65):炸物味道唔错,份量略嫌少咗啲。蚝饼($30):份量比隔离舖细,可能因为咁,感觉足料啲。腊味煲仔饭,腊肠滑鸡煲仔饭,咸鱼肉粒煲仔饭:煲仔饭上嘅速度好慢,几乎食晒啲𩠌先来到。而啲饭煮得未够火喉,仲系好湿。令人失望嘅煲仔饭。嘢食算系过得去,但服务就...好赶客!!!有枱客倒泻杯水,侍应阿姐一边抹干一边闹个客增加佢工作量。另一枱客一家四口食食下个妈带一对仔女行开左,个侍应阿姐即刻执枱兼叫啲客去坐。个阿爸话佢知啲位有人,个阿姐闹佢埋左单仲霸住啲位,虽然埋左单,但人哋追加果个煲仔饭先啱啱来。没有最差,另一个阿姐一边将啤酒放入雪柜,一边掉啲纸箱去通道,唔单只嘈仲差啲掉中个客。虽则话来得庙街食煲仔饭唔会对佢嘅环境同服务有太高要求,但都不致于咁差吧?!虽然我明好多客,啲阿姐做到好燥,但点都唔应该发泄喺客人身上,在坐嘅食客相信已经留咗坏印象。
芋头牛肉煲($55):芋头够粉,好味,牛肉就老咗啲。
椒盐软壳蟹($65):炸物味道唔错,份量略嫌少咗啲。
蚝饼($30):份量比隔离舖细,可能因为咁,感觉足料啲。
嘢食算系过得去,但服务就...好赶客!!!