2024-11-13
真系想食寿喜烧想左几日,又唔想去食好贵个啲💸,呢间餐厅就啱哂我啦,价钱唔贵但应有嘅都有🥳,餐厅采用北海道十胜产直送嘅A4和牛切片,有3个部位选择,师傅就系你面前用机切肉即上比你🤩! 另外座位都有教学话你知要点食架~极上肉眼寿喜烧套餐($288/ 180g大盛)呢款油脂系最重嘅,我就钟意啲咁邪恶嘅肉啦😈~ 入口味道真系好香,口感超滑,入口即溶,厚薄适中🤤🤤。但令我意外嘅系一啲都唔觉得漏,即使我叫左大盛都好享受每一块! 🥰😋特选肩胛寿喜烧套餐($238/ 180g大盛)呢款油脂就少返啲啦,唔钟意咁多油脂嘅朋友可以叫呢款😚。肩胛每块都好大块,虽然话油脂冇咁多,但食落都同肉眼差不多滑,油花都好靓,质数一样咁好👍🏼👍🏼! 前菜|野菜盛合|兰王蛋|日本米饭或赞岐乌冬|甜品套餐仲有好多野食架! 首先系野菜盛合🥬🥕。份量都好适中,有唔同嘅蔬菜,配搭寿喜烧或自家制昆布汤都好入味,食完咁多肉即刻解返腻😌。兰王蛋寿喜烧有靓蛋系必须啦,食落口感真系香滑好多,而且用日本蛋都安心好多😌! 我地最后仲倒埋落去同蔬菜一齐食架~😆日本米饭或赞岐乌冬每个餐都可以拣一款主食,饭系用左日本米架粒粒分明又好香,乌冬亦够滑够吸汁
极上肉眼寿喜烧套餐($288/ 180g大盛)
特选肩胛寿喜烧套餐($238/ 180g大盛)
前菜|野菜盛合|兰王蛋|日本米饭或赞岐乌冬|甜品
兰王蛋
日本米饭或赞岐乌冬
每个餐都可以拣一款主食,饭系用左日本米架粒粒分明又好香,乌冬亦够滑够吸汁,真系好难拣呀!🍜🍚
前菜、甜品
前菜系好清新嘅青瓜同辣辣地嘅蚬肉,都几有心思一啲都唔马虎🤩。而甜品就系蕨饼,烟烟韧韧好有口感,作为完结有个小甜品啱啱好🥰。
威士忌可乐梳打($58)
梅酒($58)
饮品都好唔错,威士忌可乐梳打好啱钟意威士忌但饮唔到咁烈嘅朋友,有威士忌香味同时甜返啲,都几特别🥃。而梅酒就好香果味,甜甜地好易入口真系我最爱🍸。