餐厅: 壹.01
资讯:

2022-09-12 60 浏览
观塘除左塞车外,亦喺美食云集嘅地区喺观塘返工嘅我当然要周围去觅食啦😋今次要介绍嘅喺位于熟食市场对面嘅中海日升中心,由几位20几岁嘅后生仔经营嘅台式餐厅,餐厅一直以「每壹都进步1%」为理念,细心到连餐巾都印埋呢个slogan 去提醒住自己😂餐厅以简约风格设计,一入到去就有种家嘅感觉,人情味暖暖☺️再望下个menu 😵哗,好多选项…除左便当外、仲有蛋饼、多款小食同特色饮品🫣———————————-🍱香葱紫菜鲁肉饭鲁肉肥瘦适中, 而且够多汁配埋多葱超级送饭够哂滋味, 不足嘅系饭可以再干爽少少🐥花雕鸡翼作为花雕冷盘迷嘅我,当然要试下餐厅新出嘅花雕系列. 酒味好香, 而且鸡肉够嫩滑多汁, 如果酒味再重d就更多perfect 🤤 花雕醉鸡肾鸡肾好爽口, 而且份量多, 2个人食最后系食唔哂😂牛肉汁煮风琴豆腐豆腐吸收哂牛肉汁, 牛肉汁带少少甜, 送饭最岩邪恶蛋之恋饼身好薄, 钟意食多馅嘅你就最岩. 馅料包满新鲜既芋泥, 配埋鸡蛋同肉松, 味道清清地唔会好咸, 食得到芋泥既香味全手作芋头鲜奶小清新口味, 好岩女仔饮🤤 牛奶饮落唔会好甜, 配埋厚身既芋泥会有d饱 双柠冬瓜茶 (少糖)暑热嘅夏天最岩饮, 冬瓜
观塘除左塞车外,亦喺美食云集嘅地区
喺观塘返工嘅我当然要周围去觅食啦😋

———————————-
🍱香葱紫菜鲁肉饭
香葱紫菜鲁肉饭

🐥花雕鸡翼

花雕醉鸡肾
鸡肾好爽口, 而且份量多, 2个人食最后系食唔哂😂

牛肉汁煮风琴豆腐
豆腐吸收哂牛肉汁, 牛肉汁带少少甜, 送饭最岩

全手作芋头鲜奶

双柠冬瓜茶 (少糖)
暑热嘅夏天最岩饮, 冬瓜味香浓而且唔系好甜, 好岩用黎配搭野食
冬瓜茶

PS: 2:30pm后餐厅做紧9折同埋特饮半价,食咗咁多野,埋单都只系$200 左右😍
香葱紫菜鲁肉饭
冬瓜茶