2023-01-10
呢度食既系泰北菜, 所以菜式会同平日食开既唔同, 仲有happy hour 啲饮品好抵饮😍香辣青柠猪肉沙律🐷($118)呢个沙律系冇菜既, 只有落左青柠汁, 辣椒, 蒜蓉, 薄荷既稔身猪肉片, 食落酸酸辣辣好开胃, 而家谂返起啲口水都涌紧出黎🤤木棉花番茄辣猪肉汤金边粉🍜($128)汤底既味好浓厚有种说不出特别既味道, 第一次食木棉花既口感好爽脆好似食紧金针菇咁😂 不过个人黎讲就唔太钟意个汤既味道🫢泰式钟炒通菜🥬($98)每次食泰国菜都必叫既炒通菜用左泰式辣椒, 蒜头一齐炒, 食落辣辣地好惹味🤩泰式椰子汤圆🥥($88)烟韧既糯米皮包住椰子糖有啲太甜, 椰子糖既味道同甄沾记好似, 加埋暖笠笠既咸椰子酱会有啲”漏”😯Thai Lime Mojito🌿($68)Nusa Caña Rum, 泰国酸橙, 罗勒, 薄荷, 烤过既甘蔗, 苏打水整出黎既Mojito好大一杯, 食完咁多野饮返杯会好refreshing😎 Lemongrass Collins ☘️($68)Gin, 新鲜柠檬草, 泰国罗勒, 柠檬汁, 苏打水整出黎既cocktail 饮落系浓浓既lemongrass味, 真系好泰国😝因为
香辣青柠猪肉沙律🐷($118)
木棉花番茄辣猪肉汤金边粉🍜($128)
泰式钟炒通菜🥬($98)
泰式椰子汤圆🥥($88)
Thai Lime Mojito🌿($68)
Lemongrass Collins ☘️($68)
因为我地去果日系倒数日, 所以餐厅仲另外送左两粒绿色圣诞树造型既椰子糖俾我地食, 我个人钟意呢个椰子汤圆😂 呢度既Staff 都好有礼貌同Friendly👍🏽