2024-09-23
原来我同老婆都几钟意嚟呢度,见到对上一个review都系我哋写嘅😆餐厅最近完成翻新,保留咗最signature嘅船型吧枱,然后将余下一半位置改成吧枱,可以同厨师更close,更多沟通。餐厅而家主打Omakase,lunch $688, dinner $1288 (member $588/$988)。成个dinner omakase都好好,有几样令食后重点推介嘅系:♦️藁烧烟熏鲣鱼 - 即场喺你面前烟熏♦️葱吞拿鱼腩脆脆烧卖 - 特别加咗吞拿鱼油及鱼子酱,非常香♦️白烧鳗鱼 - 超脆超弹牙♦️黑鯥鱼寿司 - 充满油香,师傅话系白鱼界嘅toro♦️北寄贝寿司 - 我本人其实好唔钟意北寄贝,师傅功力深厚,先用火枪烧,然后再调味,令到我好想食多件「Dinner Omakase $1288」先付♦️熊本赤足海老. 秋田莼菜刺身♦️爱媛真鲷.梅酒啫喱.紫苏花♦️香川小豆岛真蚝.柚子.柚子酸汁.柚子皮♦️烟熏长崎鲣鱼.Wasabi洋葱汁小砵♦️慢煮北海道𩽾康鱼肝寿司♦️深海池鱼♦️鹿儿岛墨鱼. 青柠汁.盐♦️北海道北寄贝.柚子七味粉♦️长崎县吞拿鱼中腹♦️白烧熊本鳗鱼♦️长崎县吞拿鱼大腹♦️岩手县秋刀鱼.姜汁豉油♦️神奈川黑鯥鱼♦️长崎
♦️藁烧烟熏鲣鱼 - 即场喺你面前烟熏
♦️白烧鳗鱼 - 超脆超弹牙
♦️黑鯥鱼寿司 - 充满油香,师傅话系白鱼界嘅toro
「Dinner Omakase $1288」
先付
♦️北海道海胆
酒肴
♦️清酒煮北海道鲍鱼
甜品
♦️粉红梦幻波萝,夕张蜜瓜