2012-05-09 768 浏览
2月14日, 情人节快乐~~~ *v*为咗隆重其事我地婚后第一个甜甜情人节, 呀菲决定要喺屋企亲自主理今晚嘅情人节大餐! 而呀比就负责甜品环节~ 当然亦要特别鸣谢Openrice早前送我地嘅文华饼店cash coupon! 我地又摆到就快过期先记得用…用嚟买今晚嘅甜品就perfect喇!::: Guava and Banana Mousse ::: $39平时我地都好少食生果味嘅cake, 特别系mousse cake! 因为呀菲唔钟意食mousse又唔钟意d制过嘅生果食品… 抱住一个求其试下嘅心态去食呢件饼, 反而又唔系咁反感咋㖞! 成件饼都充满住清新果香~ 番石榴mousse好软好香, 仲保留咗d果肉沙沙地嘅质地~ 中间混入香蕉蓉, 令mousse口感更绵密. 成件饼果味甜得自然, 唔会过腻, 系清新之选~::: Double Milk Chocolate Mousseline ::: $39热门甜物之一~ 对佢多少有d期待! 卖相精致, 层层不同朱古力蛋糕层以外, 系一片诱人嘅朱古力, 蛋糕面更洒上金箔粒粒, 令甜饼更添瑰丽. 呢个Chocolate Mousseline质地比上
2月14日, 情人节快乐~~~ *v*

热门甜物之一~ 对佢多少有d期待! 卖相精致, 层层不同朱古力蛋糕层以外, 系一片诱人嘅朱古力, 蛋糕面更洒上金箔粒粒, 令甜饼更添瑰丽. 呢个Chocolate Mousseline质地比上一件Guava and Banana Mousse更实净细密, 朱古力味浓重, 仲有榛子脆脆层丰富口感. 不过对我嚟讲就觉得甜咗d 食完个口有d浆

::: American Cheesecake ::: $39
呀菲最爱的cheesecake, 亦贵为镇店甜饼之American Cheesecake~ 卖相简洁高雅, 面头同样地有一片诱人嘅朱古力, 不过更吸引人嘅绝对系朱古力下嘅一砖奶白色酸忌廉同淡黄色嘅芝士~ 虽然色泽偏淡, 但芝士味绝对系浓香有加! 呢款cheesecake无饼底, 但饼身质地厚实, 彷佛入到口中先开始慢慢融化, 令你可以更专心品尝芝士嘅味道~ 整体芝士味系浓而不腻~ 非常好吃!
Guava and Banana Mousse + Double Milk Choco Mousse
American Cheesecake
packing确系靓!
久闻文华饼店糕饼皆精, 今日多得Openrice推波助澜先有幸一试~ 虽未至于惊为天人, 但总算名不虚传无失望! 当然亦要多谢呀比喺情人节正日为我冲锋陷阵买来三件精致甜点为我地嘅情人节大餐作个完美结局啦~ 下次有机会真系要亲身再试埋d pastry同其他cake先得!
2012-02-14
5 分钟 (外卖自取)
$17 (宵夜)
用餐优惠
其他
American Cheesecake
packing确系靓!
  • american cheesecake