2018-06-11 58 浏览
今日心血来潮想食咖哩,由于斋戒(减肥)中的关系,网上揾到依间印度素食餐厅,睇相似好吸引咁⋯于事⋯在暴雨的十二时出发⋯⋯上到去,餐厅系红白色装饰,好有印度的感觉,坐低一打开餐牌,超级多选择!!!有选择恐惧症嘅朋友随时坐成粒钟都未拣好野食😂由于时间关系(得个半钟食饭),我地一行四人拣左Devil potato curry,好正呀!好香,味道好有层次,甜甜地,辣辣地,咸咸地,再加埋香料味,大爱,本来叫左簿饼谂住加埋一齐食,点知簿饼都未到已经俾我地食晒!之后黎左杂菜煎饼,睇落有啲似酒楼嘅咸簿「餐」,但佢个面好脆,系超脆,唔洗点佢啲咖哩汁就咁食都好正跟住就系铁板煎蘑菇,好香好嘢味食落有啲香脆得黎菇里面仲系好juicy, 餐厅仲好有心思地放左片椰菜垫底咁就唔洗黏底抵赞我地一致通过依味菜系今餐冠军奶油Naan , 又食食到停唔到口⋯⋯见隔离枱食到好好味咁,我地又叫返份芝士煎饼,好得意个名好香脆好簿,一切开啲芝士拉到劲长,流晒出黎!!芝士狂徒嘅我三两下就KO左佢。最后整杯masala tea 再结,好香香茶味,唔会奶味茶味过重

跟住就系铁板煎蘑菇,好香好嘢味
抵赞
我地一致通过依味菜系今餐冠军

奶油Naan , 又食食到停唔到口⋯⋯

2018-06-10
  • 铁板煎蘑菇