2023-09-22
最钟意就系捐窿捐罅揾嘢食㗎喇今次比我揾到呢间,惊世西班牙私房菜😍大爱呢度入地方唔系太大,但系环境,好有情调,好浪漫,真系好似去咗欧洲小店嘅感觉!呢度唔单止环境靓,食物都非常高质,完全感受到厨师👨🍳嘅心思!呢度主打私房菜,餐厅亦都为咗保持食物嘅新鲜,所以必须订座,餐厅就会根据份量每日预备新鲜嘅食材!绝对唔会因为雪藏味而影响食物质素👍除咗每日厨师发办既定嘅tapas Menu ,预订嘅时候亦都可以同餐厅要求厨师为你度身订造设计啱你口味嘅餐单㗎☺️👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳睇吓今次厨师准备咗啲咩俾我食先每上一道菜嘅时候,厨师都会先讲解一下食材及最佳享用方法😍Cripsy bread长条形嘅面包,入口香脆松化,配上自制香草蕃茄酱,香脆可口。Tapas 4墨鱼粒蕃茜蒜蓉酱 -~墨鱼🦑粒粒弹牙爽口,感觉好得意,记忆之中未试过呢种墨鱼嘅食法,上碟时再唧上自家制蕃茜蒜蓉酱,打成好似空气嘅泡沫一样🫧,呢个空气感嘅酱汁即刻就成为呢度彩菜嘅灵魂👍墨鱼筒猪肉碎杂菌~新鲜嘅鱿鱼筒酿入肉碎及杂菌,再用墨鱼汁造成酱汁,厨师仲会提醒我哋食嘅时候最好原只放入口,
今次比我揾到呢间,惊世西班牙私房菜😍大爱
👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳👨🍳
睇吓今次厨师准备咗啲咩俾我食先
每上一道菜嘅时候,厨师都会先讲解一下食材及最佳享用方法😍
Cripsy bread
长条形嘅面包,入口香脆松化,配上自制香草蕃茄酱,香脆可口。
Tapas 4
墨鱼粒蕃茜蒜蓉酱 -~
墨鱼筒猪肉碎杂菌~
新鲜嘅鱿鱼筒酿入肉碎及杂菌,再用墨鱼汁造成酱汁,厨师仲会提醒我哋食嘅时候最好原只放入口,除咗可以令到里面嘅馅料唔会流出来之外,仲可以慢慢细味由外至内嘅层次感!又系一试难忘👍
蒜片虾 ~虾肉新鲜到不得了,因为又健用上橄榄油、蒜片烹调,上碟嘅时候再洒上滚油,香气扑鼻,再配上香脆面包享用,真系非常美味。
主菜~烧乳猪
我谂食西班牙菜系必定要食嘅👍
外皮卜卜脆,肉质非常鲜嫩!一啲肥腻嘅感觉都冇💕好好味
仲有甜品
自家制雪糕🍧配tiramisu
面层系tiramisu foam 又软身又香浓,再加上pound cake,甜度适中
自家制蜜瓜🍈雪糕,啖啖都有清新蜜瓜味,好特别
Cream burlee cinnamon
蛋味浓郁,非常滑溜,再有淡淡的cinnamon 味道。
不得不提,呢间私房菜系免开瓶费㗎,而且仲好适合包场添!👍👍👍
Sabor Spanish Touch Private Kitchen
📍上环永乐街1-3号世瑛大厦6楼601室