这间店刚刚在黄竹坑地铁上盖商场The Southside开幕,我就专程来吃碗星级拉面~🍜贝汁盐味拉面食拉面前我习惯先饮一啖佢嘅汤底,蚬汤同鱼汤的鲜味令个汤头好清甜,加埋白松露油同牛肝菌酱就更浓郁滋味,十分欣赏!面条够弹牙又唔会太淋煮得恰到好处,再加埋半肥瘦低温叉烧同三层肉,入口即化的油脂与嫩滑豚肉。面上有一些京葱,中和咗豚肉嘅油腻感,成碗面味道吃得出系精心设计,东京米芝莲一星系当之无愧!🍤天妇罗盛盒冷麦面朋友叫左呢个,黄竹坑The Southside 店限定,暂时得呢度先至可以食到!冷麦面好岩依家咁热嘅天气食。原来冷面系由创办人山本社长亲身研发,个面食落带有麦香,配埋慢炖鸡汤和鱼汤做成沾面汁。天妇罗盛合都几丰富,有炸虾、秋葵、茄子等。🥟自家制豚肉煎饺趁热食埋煎得香脆的豚肉饺豚肉馅料好吃,一碟五只。食完完全有去左日本嘅感觉✈️最后以一杯柠檬生姜蜜作结,为好味的一餐拉面午餐作结 🥰

🍜贝汁盐味拉面

贝汁盐味拉面

🍤天妇罗盛盒冷麦面

天妇罗盛盒冷麦面

冷麦面好岩依家咁热嘅天气食。
天妇罗盛合都几丰富,有炸虾、秋葵、茄子等。

🥟自家制豚肉煎饺
趁热食埋煎得香脆的豚肉饺

豚肉馅料好吃,一碟五只。
食完完全有去左日本嘅感觉✈️

最后以一杯柠檬生姜蜜作结,为好味的一餐拉面午餐作结 🥰