2023-11-14 32 浏览
今日出开港岛,食餐好d对自己先🔸一入门口已经见到𠮶幅比明星签晒名嘅名画,所以我地都等左一阵先入到坐😌🔸招牌避风塘炒辣蟹 喜记既招牌菜,一上台个香味已经拎哂满分💯,炒蟹混入咗堆积如山的炒蒜入,只系轻轻咁露出两只蟹钳,蟹肉在蒜山中吸纳浓浓既蒜香味,每一啖都非常惹味,而且蟹肉结实,两个人食一只啱啱好👍🏻🔸椒盐特大濑尿虾 真系好大只,有1/3只前臂咁长,肉质好鲜甜结实,椒盐加炸蒜,咸香咸香,令到我系咁啜啲壳😂🔸西兰花虾球 西兰花煮到啱啱好爽口,虾球唔系虾仁,系真新鲜虾肉呀,虾肉弹牙,有口感,配上少少蒜蓉炒已经好下饭🔸姜葱美国生蚝煲生蚝每只都煎得干身唔「水汪汪」,咬落去仲有啲汁咇出嚟,姜葱调味令到只蚝鲜味再特出🔸椒盐焗鱿鱼 鱿鱼炸得好松脆,新鲜同烟韧弹牙,粉浆薄身,只系轻轻挂上🔸豉椒炒蚬蚬肉饱满只只啖啖肉,同埋好有镬气,豉椒汁唔会过稀,挂到上蚬壳食到我走餐厅都仲系人流不绝,超有气氛💕
今日出开港岛,食餐好d对自己先🔸

🔸招牌避风塘炒辣蟹

🔸椒盐特大濑尿虾

🔸西兰花虾球

🔸姜葱美国生蚝煲

🔸椒盐焗鱿鱼
鱿鱼炸得好松脆,新鲜同烟韧弹牙,粉浆薄身,只系轻轻挂上

🔸豉椒炒蚬

食到我走餐厅都仲系人流不绝,超有气氛💕