翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2022-09-14 56 浏览
有朋自远方来, 不亦乐乎☺️, 记起佢极喜欢食蟹, 于是乎就book左于位#尖沙咀 #翠林辣蟹坊 ,大家食下吹下水😉。餐牌上好多食物都做紧8折优惠, 简直抵食啊👏🏻。黎到一定要拆下蟹,煮法就点左黑白胡椒蟹,蟹🦀️大只很厚身,由于餐厅己经处理妥当,我哋很轻易便可以将佢剥壳,咬开便知佢很新鲜,鲜甜且肉质柔嫩多汁,个蟹钳大只到呢👏🏻。食到蟹嘅原汁原味之外,胡椒味亦都很特出,yummy 😋😋。蒜泥白肉都系老友喜爱食嘅前菜,有青瓜丝垫底,猪肉片切得厚薄适中,一啖有齐蒜香🧄跟麻酱味,味道特别清爽。炒鸡片,轻炸过的鸡肉调味得恰到好处,鸡件很嫩滑,仲有一片片的炸薯片,很香不会过咸,好味👍。惹味飞天通菜煲🥘,喜爱食通菜,呢煲炒得翠绿色泽均匀,而菜又煮得好淋,而且份量都很多。大家都食到好饱饱,今晚尽兴而返。

大家都食到好饱饱,今晚尽兴而返。
2022-09-14