2019-03-03 77 浏览
朋友聚餐食黎食去都系日本野同西餐,开始食到闷闷地。有同事系印度美食通介绍呢间餐厅比我话又正忠又岩香港人口味,所以就黎试下啦~星期3既夜晚 上到去超多印度人啊 真系有种出左国既感觉!!因为内场已经好多人,所以被分配左去外面坐,今日凉凉地就岩哂啦,而处外面系非吸烟区,感觉更好!主要用既系铁餐具,每枱都会派一枝矿泉水。我地一开始先叫d小食同饮品先。Bournvita milk朋友话有麦芽香味又有朱古力味,又唔会太甜。lime soda (sweet)$25有得选择sweet/salty/mix我就要左sweet,正常 好饮呢个系咁多款咖哩之中,我觉得最好食既一个。有印度香料味道配埋薯仔的青豆煮到溶哂,配naan超好食!naan我地叫左naan$25 butter naan $30paneer naan$35butter kulcha牛油烤包$35呢到既naan 好软熟,上到黎又热辣辣,应该系即叫即整。butter naan中间既牛油溶哂好香!!panner naan既芝士都系naan好软夹埋d溶左既芝士真系好好食!最后一定要讲下牛油烤包,有好多茴香粒(孜然)配埋香叶,超!级!好!食!!跟住唔
星期3既夜晚 上到去超多印度人啊 真系有种出左国既感觉!!
主要用既系铁餐具,每枱都会派一枝矿泉水。
我地一开始先叫d小食同饮品先。

Bournvita milk
Bournvita milk

朋友话有麦芽香味又有朱古力味,又唔会太甜。
lime soda (sweet)$25
lime soda (sweet)

有得选择sweet/salty/mix
我就要左sweet,正常 好饮
Aloo Mutter 咖哩薯仔青豆

butter kulcha牛油烤包

呢到既naan 好软熟,上到黎又热辣辣,应该系即叫即整。butter naan中间既牛油溶哂好香!!panner naan既芝士都系naan好软夹埋d溶左既芝士真系好好食!最后一定要讲下牛油烤包,有好多茴香粒(孜然)配埋香叶,超!级!好!食!!跟住唔点咖哩已经可以食哂全份,孜然味超香,孜然控必食!
vegetable samosa 蔬菜咖哩角

个外皮炸到好脆,包住内面既咖哩薯仔+青豆料唔会太辣 好香口 配埋个酸酸甜甜既汁,好味啊!

vegetable kolhapuri 蔬菜咖哩$70
palak paneer 芝士菠菜$70
mushroom rogan josh 印度咖哩磨菇 $75

每款咖哩食落个味都唔同,有唔同既香料同配料,但平均都系好食既!
而绿色果个系芝士菠菜,入面有一粒粒类似豆腐既野,咬落软林林,配埋好香既菠菜味

saravanna special meals 特制萨拉维亚套餐

有10款唔同既配菜,充满哂印度特色!有印度香料既香味,再配埋麦饼,印度白饭,同平时食既饭好唔同,无平时既饭咁黏,粒粒分明,好特别
而每款配菜都各有特色,而我其中就钟意茄子咖哩同特制鹰咀豆酸奶!

jeera pulao 茴香黄饭好香孜然味,炒到好香!侧面白色个酱 酸酸地好食
jeera pulao 茴香黄饭

呢晚真系意想不到好食

lime soda (sweet)
Aloo Mutter 咖哩薯仔青豆
butter kulcha牛油烤包