2024-07-15 873 浏览
多谢OpenRice各位食家介绍咗我去呢间咁好食嘅鳗鱼饭店。门口都几多人排队大概要等15分钟。店舖系用电子落单,我叫咗蒲烧鳗鱼饭,鳗鱼海鲜炒饭,烧白鳝,烧五花腩,烧牛舌,烧鸡皮。估唔到电子落单都会出错,可能因为生意太好,要搭枱,厨师又太忙。最后上晒啲串烧,𠮶两个饭都仲未嚟。串烧白鳝系好正,好鲜味,好脆。其他串烧一般,略嫌太干身。终于等到个饭,首先系鳗鱼海鲜炒饭,鳗鱼固然好食,个炒饭都好有惊喜,海鲜非常足料。鳗鱼汁嘅炒饭其实系一个绝配。最期待嘅蒲烧鳗鱼饭,最后先送到,可能因为先食咗炒饭嘅关系,未来已经麻木咗。不过都水准非常高,鳗鱼都非常之多。下次有机会再食过,海鲜炒饭要encore,串烧河面,再试吓个炭火白烧鳗鱼饭。

门口都几多人排队大概要等15分钟。

• 鳗鱼海鲜炒饭