2024-11-19
Slow Cow🐮慢煮牛丼〰️餐厅位于K11 Art Mall 以日系美式风格装修🙂↕️之前weekend经过见到劲多人排队👯♀️今次平日夜晚7点去到排咗15分钟就入得😁呢间嘅牛丼果然冇令我失望 推介大家嚟试🙌🏻Slow Cow招牌✨🔹Meat - 慢煮熟成牛肉 $88普通版有90g牛 女仔嚟讲绝对够食👍🏻餐厅采用美国优质牛肉🐄肉质鲜嫩 有淡淡用火枪烧过嘅香味 非常嫩滑冇筋 牛肉厚薄适中😙🔹Base - 蒜香酱油炒饭 (+$5)非常香口惹味😋炸蒜片令蒜香更加突出 又有多一层口感👍🏻不过米饭煮得比较湿润 仲以为会系偏干身炒饭质地🫣🔹Sauce1)芥末籽肉汁比较fresh嘅一款酱汁 酸酸甜甜 同牛肉出奇地夹 又几开胃 (推介!😎😎2)红酒照烧汁呢一款汁嘅红洒味突出 同牛肉都夹 但我钟意fresh啲嘅芥末汁多啲😆🔹Addition +日本兰王生鸡蛋黄 (+$6)+自家制忌廉 (唔使加钱)生蛋配饭系一流🥚忌廉少少甜甜哋😋两样捞埋落个牛丼 质感提升❣️🥰
Slow Cow招牌✨
🔹Meat - 慢煮熟成牛肉 $88
🔹Base - 蒜香酱油炒饭 (+$5)
🔹Sauce
1)芥末籽肉汁
2)红酒照烧汁
🔹Addition
+日本兰王生鸡蛋黄 (+$6)
+自家制忌廉 (唔使加钱)