2018-09-05
突然想食沙律,又系search open有咩沙律嘅新餐厅,见到呢间而且我book嘅时间有65折!!系65折!!成日食到好贵,难得有间做紧65折,2话不说就openbook位。对于我呢d穷等人家,65折好重要。所以...装修唔错,而且重有室外座位,室外座位有把中风扇,将d冷气吹出。令室内无禁冻,室外唔会太热。由于我想食沙律,店员介绍咗set lunch嘅沙律比我。洋葱汤味道清淡用cream画花,睇得出思;牛角包轻轻焗过先放上碟,食嘅时候都重系松化同暖热。鸡胸沙律我选咗柚子source,呢个味太常接触,个人觉得下次要黑醋可以会更好;沙律用一大个玻璃樽装住,柚子source下面其实有另外一兜仔藜麦。但由于任何野都可以发生喺我身上,为免手残之误,店员帮我将藜麦倒落樽入面。然后我再扭盖自己sheck;建议大家攞沙律唔好太懒。我就系懒,唔攞起个樽斜向只碟夹沙律,就敢喺个樽入面由下拉上夹,搞到d藜麦弹到成枱同地都系。到好后先发现,劲唔好意思。就算人哋唔紧要,自己都觉得自己样衰。+$要咗杯Green Monster ,因为有牛油果,事实上重加咗其他蔬菜(有青瓜味,其他未考究),以及藜麦。味道几好。一向
系65折!!
对于我呢d穷等人家,65折好重要。所以...
令室内无禁冻,室外唔会太热。
由于我想食沙律,店员介绍咗set lunch嘅沙律比我。
洋葱汤味道清淡用cream画花,睇得出思;
牛角包轻轻焗过先放上碟,食嘅时候都重系松化同暖热。
然后我再扭盖自己sheck;
建议大家攞沙律唔好太懒。
到好后先发现,劲唔好意思。
就算人哋唔紧要,自己都觉得自己样衰。
一向食到好贵,其实好多时都不在于本身嘅价钱。
我重叫咗是日蛋糕!!
今日系Tiramisu Cream Cheese Cake.
一入口,就知道只系落咗好少鱼胶(或其他天然凝固食材)口感幼滑。
而且饼底碎度嘅口感,绝对唔可能系工场交嘅货!!
(我有好多唔同工种嘅"职业病",所以有d朋友成日叫我唔好入佢哋钟意去食嘅地方做任何职位。)
其实呢度全部系可以2位女士shear 。
不过以我一向好贪心,重得1粒生物禁大把。所以好多时真系要有折先得。
其实好值得翻兜,所以我已经whatsapp 叫d朋友都去试下。