最近系位于柯士甸嘅戏曲中心练习表演,lunch期间发现左间好好味嘅粤菜餐厅🍴推荐下比大家🥰餐厅设计以戏曲《游园惊梦》为中心概念,分为左室内同室外两部分,室内仲有牡丹亭嘅设计,如果大家钟意怀旧复古风的话,可以中式打扮嚟呢度食嘢同打卡📸️讲下野食部分,餐厅除左有样之余,食物同服务水准都好好👍🏻职员都好有礼貌,亦会推介特色菜式。今次试左几款菜式同一款甜品🍮简单介绍下:前菜金砖豆腐细细粒,外脆内软,味道唔错❤️❤️❤️主菜黑松露虾粒蛋白饭黑松露味唔会好抢其他配料,饭嘅软硬度亦适中,唔会太干,虽然菜式名写住虾粒,但实际系一只只虾仁🍤而且份量比想像中多,而成个饭都好够四个人分享❤️❤️❤️凉瓜蛋角本身miss mammy系个好怕食凉瓜嘅人,当朋友提出点呢款菜式时,我都却步左但上菜嘅时候,见到碟菜式摆位好靓,食落去仲要无甘味,突然觉得碟𩠌好有营养😂太出乎意料之外,所以我会比多个心佢❤️❤️❤️❤️干炒牛河不过不失,无咩特别❤️❤️西柠鸡🐓呢碟重中之重,侍应姐姐一拎过嚟未上枱,已经全部人闻到碟𩠌话:「好香!」😍除咗样靓之外,食落去酸酸甜甜,超级开胃,又系一碟食完一件会再想食多件嘅菜式,大推!!!❤️❤️❤️❤️❤️甜品姜汁撞奶🫖我哋赶时

前菜
金砖豆腐
细细粒,外脆内软,味道唔错
❤️❤️❤️
金砖豆腐

主菜
黑松露虾粒蛋白饭
而成个饭都好够四个人分享
❤️❤️❤️
黑松露虾粒蛋白饭

凉瓜蛋角
太出乎意料之外,所以我会比多个心佢
❤️❤️❤️❤️

干炒牛河
不过不失,无咩特别
❤️❤️
干炒牛河

❤️❤️❤️❤️❤️

甜品
姜汁撞奶🫖
我哋赶时间,即制比我哋,超好!
钟意奶味嘅人,就咁原味食会觉得好好味,姜味好香,又唔会太辣❌🥵搭配红枣蓉食会更清甜(我自己钟意原味食,朋友们钟意加埋红枣蓉食)
如果大家钟意姜味再重啲嘅,呢款就未必啱你啦!
❤️❤️❤️❤️

🍽️游园@peonygarden.hk