2019-02-24 74 浏览
天气又冻返,又系打边炉好时机!屯门友推介哩度,因有位泊车。其实系泊街,不过夜晚冇人抄牌。呢度有D隐敝,唔系有识途老马推介,唔系谂到。亦因为哩餐食得好味食得开心,要为大家推介下。坐好老板略略推介,有火锅,有鸡煲,有烤肉。原来咁多选择。不过来之前已打算食火锅,所以都系食火㶽。要了一碟冷拌青瓜。个酱辣辣地,好开胃。用来点火锅食物一流。卜卜蚬鱼汤汤底。蚬好新鲜,已吐哂沙。食落好之鲜甜。汤底仲有豆腐,娃娃菜,粟米同菇。牛肉永远都系火锅主脚。本地牛脊肉,够新鲜脂肪及牛比例好。又够牛肉味又唔"鞋"。比起美国肥牛,我中意哩只。海虾极新鲜,真情仲系生的。肉质十分弹牙,配合鱼汤汤底,好有海鲜味!推介!墨鱼滑有惊喜。一般食过𠮶D系打到好胶。哩度可能打完再混返D墨鱼粒粒。所以食落又弹牙又有咬口,墨鱼味同质都有!鲜鱼卜(即系鱼标),好鲜。只要你烚到刚刚好,你食落会索索声,好咬口又有鲜味。响铃系新鲜炸的。净食好酥脆。放汤要快起,我中意一半冧一半脆,一半索咗鲜汤味一半香酥,然后一齐系口腔中融合而散发出多层次的美味和口感。哩度的薯粉好特别,好长好阔。食时好Q Q好弹牙。佢好大份下,食完好饱。建议最后先食。炸鱼皮亦不错
天气又冻返,又系打边炉好时机!

要了一碟冷拌青瓜。个酱辣辣地,好开胃。用来点火锅食物一流。

炸鱼皮亦不错,脆,好脆。净食同放汤快起都好!

鹅肠好肥美。好大碟,好抵!

其他仲食咗韮菜食饺,云吞,生菜,西洋菜,乌冬等。乌冬同我食开的「真打」乌冬一样。生菜当然新鲜,连用来垫鲜虾上碟的那一片也很新鲜!

大排档招呼服务亦十分好,仲特别整个风挡,等D火旺D,汤滚D。亚姐老板同食客好有交流好friend. 成个场好有气氛!打边火炉气氛系好紧要的!

临走经过隔离枱,闻到佢个鸡煲好香!下次要试下!