2022-10-27
记得呢间舖啱啱开业嘅时候🎉经过见到系90后店主同有好多芋泥产品已经有兴趣试下👀当时可能啱啱新开未有咩人流🥸今次真系去嘅时候餐厅已经小有名气,入边坐满客人🥳芋泥肉松蛋饼💜呢度主打便当同台式小食,款式有创意而且份量好够又抵食🤪仲有我最钟意食嘅蛋饼,蛋饼皮比较薄身脆口,入面塞满绵密既芋泥,食到芋头自然既香味,唔系整到好死甜𠮶种,加埋咸香既肉松,两者配合得好好😛拉丝芝士火腿蛋饼🧀呢款绝对系蛋饼嘅经典口味,芝士+鸡蛋+火腿既组合基本上都唔会难食🤣趁热食嘅时候入边啲芝士呈现半溶状态,仲可以拉丝添😍第一次食加咗千岛酱嘅版本,酸酸甜甜都几开胃🤩不过略嫌d酱多咗少少,会抢过蛋饼嘅香味😝特盛辣椒大葱排骨便当🌶️🐷个特盛便当一上台真系吓亲😮啲材料真系塞爆晒成个碗🤣排骨炸到香酥又啖啖肉,配上炒过嘅辣椒同大葱少少辣好惹味🌶️亦都跟足台式便当会有唔同款式嘅配菜👍🏻𠮶日食嘅有雪菜丝、鹌鹑蛋、台式香肠、腌萝卜、炒杂菜、卤花生面筋,全部都好好送饭😚
芋泥肉松蛋饼💜
拉丝芝士火腿蛋饼🧀