2021-07-30
适逢海港城有泊车优惠,过5:00pm后,电子消费满$100/$200/$300免2/4/6小时泊车,加上又有优惠卷推广,觉得几抵食又方便,而且呢晚系星期一,又可以订到位。所以就决定咗系到食啦。烧牛舌:正常厚道,食落唔太软,有小小韧,比较油,觉得盐放的唔太够,味道比较淡味。烧豚肉:十级肥!完全就系肥猪肉!都系觉得盐放得唔够,同埋超!级!油!烧鸡肾:鸡肾吃得出系事先有调味或腌制过嘅,够味同埋烧得都够香,口感唔会话硬或韧,呢串估唔到有小小惊喜。松叶蟹肉蟹膏寿司:呢一碟寿司平均每件比元气嘅要贵10几蚊,但明显系见到雪白嘅蟹肉,口感都系比较鲜甜。和牛鹅肝寿司:如图所视,鹅肝只有一点😂但牛系够味,火灸后牛香更出。另外叫咗两个寿司拼盘,当中有几样寿司重复咗,因为之前已食过几次$360嘅拼盘,所以想试下其他,就叫咗以下两个。两个寿司拼盘主要分别系,特选果个味道比较浓,火灸嘅多,但个人觉得从口感及味道上判断,火灸嘅寿司似系轻轻过一过火,其他嘅都系正正常常。左口鱼寿司两个拼盘之间就系相差有火灸同冇火灸过,特选拼盘嘅火灸左口鱼寿司虽然系火灸过程中少咗啲时间,未如理想迫出鱼油去增加香味,但相比起未经火灸嘅,味
烧牛舌
烧豚肉
烧鸡肾
松叶蟹蟹膏寿司
和牛鹅肝寿司
千両寿司拼盘
千両特选寿司拼盘
左口鱼寿司两个拼盘之间就系相差有火灸同冇火灸过,特选拼盘嘅火灸左口鱼寿司虽然系火灸过程中少咗啲时间,未如理想迫出鱼油去增加香味,但相比起未经火灸嘅,味道稍为丰富。
带子寿司系拼盘入面最多件数,有成4件!特选拼盘唯一不同果件就系加咗葱😅。但带子本身都唔错,所以觉得还好。不过加咗葱嘅个人不太喜欢。
千両都系行中高档路线,都系呢个正常水平啦。而佢嘅寿司拼盘入面,$360拼盘中嘅拖罗寿司系个人比较喜欢嘅,虽然两个拼盘中嘅蟹膏寿司及左口鱼寿司都系个人比较喜欢嘅,但都唔系话太有惊喜。整体黎讲都唔错,加上用卷等各方面都好抵食,用卷系用唔加一嘅价钱去计算!平均每人$200有找。